TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu “Trabzon’da yatırım yapmak isteyen halkımızın göstermiş olduğu teveccüh sayesinde yatırım bedeli yaklaşık 336 Milyon TL olan 78 adet proje teslim aldık.'' dedi.

PROJELERİN DAĞILIMI

43 adet Kırsal Turizm Ve Rekreasyon Faaliyetleri (Otel-Restoran yatırımı), 18 adet Yenilenebilir Enerji, 14 adet Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, 2  adet  Arıcılık ve Arı Ürünleri Üretimi İşlenmesi Pazarlanması, 1 adet Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ne yönelik yatırımlar şeklindedir. 

TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, ''Başvuru sahiplerine sağlamış olduğumuz  %18 KDV muafiyeti ile birlikte yaklaşık 245 Milyon TL hibe desteğinde bulunmuş olacağız. En yakın zamanda kurumumuz tarafından projeler incelenip eksiklikleri giderilerek yatırımcılarımızla sözleşme imzalanacak. İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak, insanlarımıza istihdam fırsatı yaratacak bu yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan gençlerimiz ve kadınlarımız başta olmak üzere, vatandaşlarımızı hibe desteği alabilecekleri sektörler ve yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgi almak ve açılacak yeni başvuru çağrı döneminde proje sunmak üzere TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim