Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve Avrasya Pazarı Esnafları Dernek Başkanı Muzaffer Beşinci katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Ahmet Metin Genç  “Mutlu olduğum bir merasimdeyim. 2014-19 yılları arasında daha önce Çömlekçi’de Rus pazarı olarak bildiğimiz ancak içerisinde büyük oranda şehrimizin esnafı olan kişilerin sorununu çözmekten dolayı çok mutluyum. Bizzat Bakanımız Süleyman Soylu bu konunun çözülmesini benden istemişti. Sorunu Büyükşehir belediye başkanımıza aktardım. Kendisi sorunu beraber yerinde görelim istedi. Sonrasında çözüm için bir kanaatimiz oluştu. Bir söz verdi ve onu yerine getiriyoruz. Pandemide daha da zor durumda olan esnafımızın sorununu çözdüğümüz için çok mutluyum. Çok daha iyi bir kompleksin içerisinde, özellikle yöresel ürünlerinin sergilendiği, sanatsal değerleri olan ürünlerin olduğu bir yer olacak. Burası aynı zamanda şehrin öz ürünlerinin üretilip satıldığı bir pazar burası.” İfadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise projeyi detaylı olarak anlatarak  “Seçimlerden önce bir kahvaltı yapmış orada hep birlikte konunun önemini kavrama şansı yakalamıştık. Bugün hakkaten bu sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyecilik anlayışımızın esnafa verdiği önemi de gösteriyor. Attığımız her adımın arkasında siyaseten destek olan partimiz vardır. Bakan Soylu, Eski bakan Albayrak ve Bakan Karaismailoğlu’nun maddi manevi destekleri oldu onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Avrasya Pazarı için imzalar atıldı

Zorluoğlu “2004 yılında Moloz’a taşındılar, daha sonra Avrasya Pazarı olarak Cemal Kamacı Spor Salonu’nun olduğu yere taşındılar. Şimdi kalıcı olarak daha konforlu bir alana taşınacaklar. Yap işlet devret modeliyle çalışacağız. Dernek tarafından 1 yıl içerisinde yapılacak ve 10 yıl süreli olarak kullanılacak. Daha sonra da kullanılacak. Çok önemli bir alanı şehrimize kazandırıyoruz. Esnafımız için hayırlı uğurlu olsun. Temelini belediye olarak biz kazıyoruz daha sonra yükleniciye bırakacağız. 350 adet dükkan var. Ancak sadece dükkan olarak düşünmeyin, büyük bir sosyal kompleks olacak.” İfadelerini kullandı.

Zorluoğlu son olarak “Ganita ve Faroz’da hem de burada mümkün olduğunca ağaçlandırmak istiyoruz. Yukarıdan bakılınca yemyeşil bir alan olmasını istiyoruz. Trabzon’a gelenlerin hayranlıkla bakacağı bir alan olsun istiyoruz. Merkezdeki dolmuşlar için de burada bir depolama alanı yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Avrasya Pazarı Esnafları Dernek Başkanı Muzaffer Beşinci maliyetlerle ilgili de bilgi vererek “Bugünkü maliyeti 25 Milyon artı KDV. Burada esnafımıza düşecek ücreti en aza indirmeye çalışıyoruz. Aldığımız desteklerle birlikte esnafımızın üzerine düşen ücret kesin olmamakla birlikte 14 Milyon TL. Net olmamakla birlikte esnaf başına 36 Bin TL. Bunu daha da aşağıya düşürmeye çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim