Çarşıyı gezen basın mensuplarına daha sonra çarşı ile ilgili sunum yapıldı.

Yerli ve yabancı turizme yönelik olarak yapılan Çay Çarşısının dışarıdan gelen misafirlerin yoğun şekilde ziyaret ettiği Çarşı özellikleriyle dikkat çekiyor.

29 metrelik devasa çay bardağı ile hem Rize'nin sembolü olan hem de dünyanın en büyük çay bardağı ünvanına kavuşan bölgeye Trabzon basını çıkartma yaptı.

Çay çarşısı ile ilgili bilgiler veren Genel Müdür Hasan Önder: Herkes çay bardağı olarak biliyor proje ancak 1500m2 bardağın içi sosyal kültürel çalışmalar için yapılacak. 13D sinema fotoğraf galerisi olacak. En üst katta da ofis var, bölge turizmine yön veren bir merkez olacak. Seyir terasımız var, çevreyi bozmasın diye sadece seyir alanı olarak düşünüyoruz.

Önder etkinliklerle çarşının adını duyurmayı planladıklarını söylerken ‘Dünyada 7 milyon ton civarında çay üretimi var. Dünya ile temaslarımız var, iletişiminiz devam ediyor. Ekim ayında bir etkinlik yapacağız. Çay çarşısı’nı tanıtmak için görüşeceğiz. Guines Rekorlar Kitabı’na aday olmak, sosyal medyada fotoğrafınıza 2500 yorum yapılması ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyor. Yabancı medyada da ciddi yer bulduğunuzu düşünüyorum.’ Dedi.

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptırmayı planladıklarını ifade eden. Hasan Önder ‘Bizim Çay Çarşısı’nın açılışı yapılmadı, kesin bir ziyaretçi sayı yok. Ciddi bir yoğunluğun olduğunu söyleyebiliriz. Deniz manzarası ve Işık gösterisini görmek için vatandaşlar ilgi gösteriyor. Türkiye Bardakta bir fotoğraf dergisi düşünüyoruz, ilginç şeyler gelecektir. Açılışa hazırız, çok küçük eksikliklerimiz var. Cumhurbaşkanımız açsın istiyoruz. Dünyanın en doğal çayını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile içeceğiz inşallah. ‘ dedi.