Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce illerde Gençlik Merkezleri vasıtasıyla yürütülen Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz projesinden Trabzon’da 15 Eylül - 26 Kasım 2017 tarihleri arasında 1480 genç yararlandı.

Projenin en dikkat çekici tarafı katılımcılar belirlenirken uygulanan kriterler.  Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, son derece önem verdikleri ve anlamlı buldukları Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz projesinden öncelikli olarak yararlanan gençlerin şu kriterlere göre seçildiğini açıkladı: “Yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2000 TL’nin altında olanlar, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları ve sevgi evlerinde kalanlar. Bunun yanı sıra sanayide çalışanlar, çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayanlar ve hükümlü yakınları da proje faaliyetlerine katıldı. Ayrıca hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç edenler, proje faaliyetlerini gerçekleştirebilecek fiziki şartları haiz dezavantajlı gençler de öncelikle olarak etkinliklerden faydalanması sağlandı.

2 ay süren projeden 1480 gencin yararlandığını anlatan Müdür Öztürk, gençlik liderleri eşliğinde Rize Kıble Dağı, Ağaran Şelalesi, Trabzon Haçkalı Baba Yaylası, Ayasofya Camii, Atatürk Köşkü, Boztepe ve şehir merkezlerini gezen gençlere bu yörelerle ilgili tarihi değerlerin aktarıldığını, gönüllülük faaliyetleri ve  şehitlik ziyaretleri yapıldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim