Trabzon Valiliği, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile 150 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacağını duyurdu. İşte detaylar:

Başvuru yapacak adaylar, aranan şartlara haiz olmaları durumunda önce sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar, yazılı sınava girmeye hak kazanacak.  Adaylar için giriş sınavı, Kaymakamlık tarafından İlçe Merkezinde yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Erkek ve Türk vatandaşı olmak, en az lise ve dengi okul mezunu olmak, askerliğini yapmış ve 30 yaşından büyük olmamak, görevini devamlı yapmasına engel sağlık sorunu olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, en az 167 cm boyunda olmak, 657 sayılı DMK'nın 48. maddesinde yer alan şartları taşımak, Türk toplum anyalışına göre kötü şöhretli olarak tanınmamak, başvuru yapılan ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak, beden kitle indeksi 18-27 arasında olmak.

BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ ve TARİHİ

Trabzon Valiliği bekçi alım ilanına başvurular, 13 Kasım- 27 Kasım 2017 tarihleri arasında, İlgili İlçe Emniyet Müdürlüklerine yapılacak.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

Nüfus cüzdanı, okul diploma veya tasdiknamesinin onaylı örneği, askerlik durum belgesi, 6 adet fotoğraf, adli sicil kaydı, ikametgah belgesi.

SÖZLÜ SINAV SÜRECİ

Bekçi alımına ilişkin sözlü sınav, 11 Aralık - 16 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak.Yazılı sınav ise, 24 Aralık 2017'de yapılacak.