Trabzon'da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, özel gereksinimli birey Gözdenur Köroğlu’na tablet hediye etti. 

Gözdenur Köroğlu, annesi Gülbin Köroğlu ile birlikte Ortahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne gelerek Başkan Genç ile görüşmek istediğini iletti. Bu sırada makamına girmek üzere olan Başkan Genç’in olaya bizzat şahit olması üzerine Gözdenur Köroğlu ile annesi Gülbin Köroğlu hemen makama alındı. Gözdenur ve annesi Gülbin Köroğlu’yla makamında görüşen Başkan Genç, onlarla bir süre sohbet ederek Gözdenur’a tablet hediye etti. 

 “BİZLER İÇİN YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİ” 

Başkan Genç ile görüşmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Gözdenur Köroğlu, “Başkanım sizi çok seviyorum. Ne zamandır sizinle görüşmek istiyordum. Bugün bu fırsatı yakaladığım için çok mutluyum. Ortahisar Belediyesi’nin pek çok konuda çalışmaları oluyor. Öğrencilere tablet dağıttılar. Benim de tablet ihtiyacım vardı. Bundan dolayı annemle birlikte sizinle görüşmek istedim. Bizi kabul ettiğiniz için çok sağ olun… Sizin çok yardımsever biri olduğunuzu, benim gibi bireylerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğinizi biliyorum. Bizim gibi insanlar için yaptığınız çalışmalar çok önemli. Beni kabul ettiğiniz için ve desteklerinizden dolayı size bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da buradan selâm gönderiyorum. Cumhurbaşkanımızı da çok seviyorum ve takdir ediyorum.” diye konuştu.  

“KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Gözdenur’un ziyaretinden son derece mutluluk duyduğunu belirten Başkan Genç, “Gerek bir belediye başkanı olarak, gerekse bir birey olarak vatandaşlarımızın her türlü sorunuyla ilgilenmek bizim görevimiz. Bu anlamda özellikle dezavantajlı bireylerin günlük yaşama katılımını çok önemsiyorum. İster yaratılıştan, isterse sonradan olan bir durum olsun, özel gereksinimli bireylerimizin evlere hapsolmasını asla istemiyoruz. Onların eğitim almaları, meslek sahibi olmaları, bilgi ve becerilerini geliştirip kendi ayakları üzerinde duran kişiler olmaları için birçok proje gelirdik. Meslek edindirme ile kültür ve sanat kursları düzenleyerek özel gereksinimli bireylerin bizzat üretim gücüne katılıp ekonomik anlamda kendine yetebilen bir konuma gelmesi hem onların, hem ailelerin ve hem de bizim en çok istediğimiz durum.” ifadelerine yer verdi. 
Anne Gülbin Köroğlu da yakın ilgi ve alakasından dolayı Başkan Genç’e teşekkür ederek, “Başkanım kızımın tablet isteğini yerine getirdiniz. Bundan çok mutlu olduk. Kızımın bu mutluluğunu görmek beni çok duygulandırdı. Bizimle görüşmeniz, bize zaman ayırmanız bile çok değerli. Bu sevince vesile olduğunuz size bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.