Trabzonlu balıkçılar, av yasağının başlayacağı 15 Nisan gününe kadar denizlerde şansını deniyordu. Hamsi avında umduğunu bulamayan balıkçılar erken paydos etti. Teknelerini limana erkenden demirlediler.

Pandeminin vurduğu yerlerden biri de balıkçılık oldu. Trabzonlu balıkçılar tekneleri ile ekmek parasının peşine düştü. Ancak denizlerde hamsi bulmak oldukça zorlaşınca, şimdilik av sezonunu bitirdiler.

Teknelerini bakıma alarak limana demirlediler, gelecek sezon için hazırlıklara başladılar.

Av yasağı 15 Nisan - 1 Eylül arasında devam edecek. Bu sezon balıkçılar için vasat geçti. Trabzon'daki balıkçılar bu sezon palamut ve hamsi bakımından ortalama bir verim elde etti. Hamsi avındaki yasaklar vatandaşı zorladı.

Kurallara uymayan balıkçılar yüzünden kurallara uyanların sıkıntı çektiği bir avlanma sezonu oldu. 30 iş günü boyunca süren bekleme yasağı işleri sıkıştırdı. Virüs çıkan tekneler ve mürettebatları 15 gün karantinada kaldığı için de zorlanan balıkçılar, bu sezonu erken bitirdi.

1 Eylül'de başlayacakları palamut avı için şimdiden hazırlık yapmaya başladılar. Sadece bazı tekneler istavrit avına devam ederken, hamsi yokluğu sebebiyle teknelerin yüzde 90'ı paydos dedi.

Editör: TE Bilişim