Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan iki eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Halit Değirmenci ve Alaattin Piras hazır bulundu.

Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Nuri Okumuş ise duruşmaya tanık olarak katıldı.

Piras, savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

ByLock kullanmadığını ileri süren Piras, Trabzon Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi olduğunu ve Bank Asya'da hesabı bulunduğunu kabul etti.

Sanık Halit Değirmenci de hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, ByLock kullanmadığını belirterek, tahliyesini istedi.

Tanık M.Ö. de Akçaabat ilçesinde öğretmenlik yapan sanıkları Aktif-Sen üyeliği dolayısıyla tanıdığını söyledi.

ByLock kullandığını itiraf eden M.Ö, "Bir kere pikniğe gitmiştik. Alaattin ya da Fatih isimli arkadaşların birinin telefonunda ilk kez gördüm ByLock'u. Merak ettim. Sonra kendi telefonuma indirip yükledim. Bu arkadaşlardan biriyle program üzerinden selamlaşmam oldu. Uzun süre kullanmayıp telefondan sildim. Hangi arkadaş olduğunu hatırlamıyorum." ifadesini kullandı.

Tutuklu bulunduğu Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan jandarma nezaretinde duruşma salonuna getirilen tanık Nuri Okumuş da sanıkları öğretmen olarak tanıdığını, kendisinin de Aktif-Sen üyesi olduğunu ve daha sonra ayrıldığını anlattı.

ByLock programından ilk kez Alaattin Piras'ın kendisine bahsettiğini ileri süren Okumuş, "Dini içerikler ve dua paylaşıldığını söyledi. O esnada programı telefona yükledi. Bir süre sonra birkaç dua ve dini hikayelerden oluşan birkaç mesaj geldi. Ben kimseye mesaj atmadım." dedi.

Mahkeme başkanı, ByLock kullanmadığını ileri süren Halit Değirmenci'ye, "Halitbey79" kullanıcı adıyla ByLock tespitinin bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilişim