Annesi ve kendinden küçük 3 kız kardeşiyle birlikte Merkez Mahallesi 1 Nolu Gelincik Sokak’taki evlerinde yaşayan Bayram İsa Pistil’in, annesi Emine Pistil’e sarılarak öptükten sonra odasına yatmaya gittiğini söylediği, odasına gidip müziğin sesini açtıktan sonra kendini kabloyla gardroba asarak intihar ettiği ortaya çıktı. 

ANNEYE ÖPÜCÜKLE VEDA

Annesi ve kendinden küçük 3 kız kardeşiyle birlikte Araklı’da yaşayan Bayram İsa Pistil, önceki gün eve geldikten sonra ailesiyle birlikte oturma odasında bir süre birlikte zaman geçirdi. Saatin ilerlemesinin ardından 23.00 sıralarında odasına geçip yatmak istediğini söyleyen Bayram İsa, annesi Emine Pistil’i sarılarak öptü. Kız kardeşleri İ. Pistil (15), S. Pistil (12) ve E. Pistil’e (10) de iyi geceler dileyen Bayram İsa, odasına girerek müziği son ses açtı. Daha sonra, kendini odada bulunan gardroba kabloyla asarak intihar etti. Olayın yaşandığı gün, Bayram İsa’nın babası Ali Pistil’in ise tır şoförü olduğu için il dışında bulunduğu öğrenildi. 

ODAYA GİRDİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Olayın yaşanmasının ardından, müziği kısmasını söylemek için odaya giren annesi, şok manzarayla karşılaştı. Oğlunun grdrobundan asılı cansız bedenini gören anne Pistil, çığlık atarak gözyaşlarına boğuldu. Olayın şokuyla sinir krizi geçiren anne ve kız kardeşlerin çığlıklarını duyan komşular kendilerini şok eden manzarayla karşılaştıktan sonra 112 Acil Sağlık Ekipleri’ne ve polise haber verdi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık görevlileri, Pistil’in nabzının atmadığını tespit etti. Hastaneye kaldırılan Bayram İsa Pistil’in doktorlarca yapılan incelemede hayatını kaybettiği belirlendi. 

BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU İNCELEMEYE ALINDI

Kendini asarak yaşamına son veren Pistil’in bulunduğu evde inceleme yapmak üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olay yerine geldi. Araklı Cumhuriyet Savcısı’nın da katıldığı incelemede, Pistil’in intihar ettiği oda fotoğraflanırken, bilgisayar ve cep telefonu incelenmek üzere alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmasının ardından Pistil’in cansız bedeni ön otopsi yapılmak üzere Araklı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Pistil’in kesin ölüm nedeni Trabzon Adli Tıp Kurumu’nun hazırlayacağı raporun ardından belli olacak. Ailesini ve okuldaki arkadaşlarını yasa boğan Bayram İsa Pistil, Araklı Birlik Mahallesi’nde bulunan aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Pistil’in intihar nedenini belirlemek için araştırma başlattı. 

TAKA - FATİH YILMAZ