Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile Türkiye’nin mücadelesi sürerken ülke genelinde vaka sayıları yeniden binin üzerine çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bütün yetkililer sürekli maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

TRABZON’DA VAKALAR ARTIYOR

Trabzon’da ise durum Türkiye geneline paralel olarak artışını sürdürüyor. Salgının ilk gününden itibaren Trabzon’da pandemi hastanesi olarak ilan edilen Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 206 pozitif vaka bulunuyor. Bu hastalardan 4’ü yoğun bakımda tedavi görürken 22 kişide şüpheli olarak karantinada tutuluyor. İlçelerdeki devlet hastaneleri ve özel hastanelerde de toplamda 190’a yakın pozitif vaka bulunuyor.

400’E YAKIN VAKA

Böylece Trabzon’da toplamda 400’e yakın vaka hastanelerde tedavi görürken bu vakalar içerisinde 10 hasta yoğun bakımda tutuluyor. Yoğun bakımdaki 10 hastanın 2’sinin de entübe olarak tedavisinin sürdüğü bildirildi.

SON BİR HAFTADA 225 POZİTİF

Öte yandan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde oluşturulan koronavirüs test merkezinde son bir haftada yaklaşık olarak Bin 800 test yapıldığı ve bu testlerde 225 pozitif vaka tespit edildiği öğrenildi.