Trabzon'da bugün iftar saatine doğru bir evde yangın çıktı.  Trabzon'un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesi Akkent Sitesinde bir site içerisinde ki binanın en üst katında henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde yangın çıktı.

Yangının çıkmasının ardından çevrede ki vatandaşlar hemen Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verdi. Bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin merdiveni kısa gelince bu kez diğer araç beklendi. Bu sırada evde ki mutfak tüpünün patladığı bildirildi.

Yangın şehrin değişik notlarından da görülürken gök yüzünü bir anda dumanlar kapladı. Yangının zemin kat harici 12 katlı binanın en süt katında meydana gelmesi nedeniyle itfayie ekipleri müdahal etmekte zorlandığı bildirildi. İtfaiye ekiplerinin merdivenin yetmediği alevlerin yan daireye de sıçradığı kaydediliyor.

Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangınlarda bir dubleks dairenin tamamen yandığı ve büyük çapta maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.  Yangının Dubleks dairelerin birinde ev ahalisinin yemek yaparken çıktığı kaydedildi.

Yemek yaparken çıkan yangın ilk etapta mutfak dolaplarına sıçradı. Bu sırada evde bulananlar can havliyle kendilerini dışarı atarken itfaiyeye haber verildiği kaydedildi. Ancak ilk gelen itfaiye ekibinin merdivenini kısa kalmasından dolayı yangıma müdahal edilemediği ve yangının diiğer daireye sıçradığı kaydedildi. Bu sırada yangına uzun merdivenle gelen ekipler daha yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarını yaptı. 

Editör: TE Bilişim