Temelleri 3 yıl önce atılan MOBİLYA Kent projesi ile ilgili en somut adım TOKİ Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Trabzon'un gelişip kalkınması adına 223 dönün arazi üzerine kurulacak olup, 1500 istihdamın sağlayacak yaklaşık 450 milyon TL maliyetli Mobilya Kent Projesi, yatırımı gerçekleştirilecek olan TOKİ tarafından kabul edildi.

TOKİ, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, MOBİAD Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi arasında imzalanan protokolle Trabzon’a bugüne kadar kazandırılmış olan en büyük sivil toplum kuruluşu projesinin resmi ilk ve en önemli adımı atılmış oldu.

TOKİ Başkanlığı’nda gerçekleştirdiğimiz imza törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve projenin öncüsü MOBİAD’ın Trabzon Şube Başkanı Alper Bektaş ile MOBİAD üyeleri katıldı.

TOKİ'yle yapılan protokole göre yatırımı gerçekleştirecek olan idareye mobilya kentteki işletmeler borçlarını 40 taksit ile ödeyeceği duyuruldu.

BU GURUR TRABZON’UN

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş Trabzon’un yarınlara emin adımlarla ulaşabilmesi için, sürekli üretim ve yatırım faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini bu manada MOBİAD olarak ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek, ‘Bugün bizim için, sektörümüz için, şehrimiz için, ülkemiz için çok anlamlı, çok gurur verici çok faydalı bir gün. Allah’a şükürler olsun, bundan yıllar önce koyduğumuz hedefte hiç durmadan yorulmadan koştuk, mücadele ettik ve bugün meyvesini alıyoruz.

Mobilya Kent Projemiz şehrimizin bölgedeki konumunu da güçlendirecek, Trabzon’u Ortadoğu ve Kafkaslar için sektörel bazda çekim merkezi haline getirecek büyük bir projedir.

SOYLU GÜÇ VERDİ

Şehrimizin ve ülkemizin gururu Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Mobilya Kent’in hayata geçmesi için yoğun programına rağmen ne zaman kapısı çalsak bizlere güç verdi, destek oldu, projenin gerek Trabzon gerek Ankara ayağında hep yanımızda olup önümüzü açtı. Sayın Bakanımız Trabzon adına yapılacak her projeye olduğu gibi Mobilya kent projemize de önemli katkılar sağladı. Şehrimiz adına sektörümüz adına kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

BÜYÜKŞEHİR İLE BÜYÜK PROJE

Projenin hayata geçmesi anlamında başından bugüne yanımızdan hiç ayrılmayan, takıldığımız bazı hususlarda verdiği önemli fikirlerle ufkumuzu açarak projenin temellerinin atılmasına vesile olan, ve bundan sonraki süreçte de hep yanımızda olacağının bu projeye destek vereceğinin sözünü veren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da özelikle teşekkür etmek istiyorum.

TOKİ BİZİM KADAR İSTEDİ

Projenin hayata geçmesi için olmazsa olmazlarımızdan olan ve kapısını her çaldığımızda bizlere kucak açan, ne istediysek yasal çerçevede bizlerin önünü açan, önümüzü tıkayan konularda bize yol gösteren en az bizim kadar bu projenin kendi memleketinde hayata geçmesi için gayret gösteren TOKİ Başkanımız Ergün Turan beyin yüksek destek gayreti bizleri ayrıca mutlu etmiştir kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Yine Trabzon Valimiz Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekillerimizin tamamı, Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen, Akparti İl Başkanı Haydar Revi ve bu yolda bize destek veren MOBİAD üyeleri ile sektör temsilcilerimiz. Hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün Trabzon kazanmıştı, bugün Türkiye kazanmıştır. 

Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun desteği,  TOKİ’nin gücü, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin kurumsal yapısı ve MOBİAD’ın proje koordinasyonu ile inşallah bu dev projeyi kısa sürede hayata geçireceğiz ve Trabzon’umuzun kalkınma hamlesine büyük bir destek vermiş olacağız’ ifadelerini kullandı.