Trabzon Sürmene'de bir muhtar adayı 21 bin TL'lik çiçek kampanyası başlattı. Buna rağmen seçimi kaybetti...

Sürmene ilçesinin Yeniay Mahallesi'nde yaşayan muhtar adayı Şerafettin Civelek geçimini mezar kazıcısı olarak çalışarak sağlıyor. Mahallenin muhtarlığına adaylığını koyaduktan sonra, 61 yaşındaki Civelek mahallede bisikletiyle dolaşırken görülmeye başlandı.

Muhtar olabilmek için seçmenin gönlünü fethetmek isteyen Civelek, bu uğurda otomobilini sattı. 21 bin TL değerinde masraf yaparak mahalleliye çiçek dağıtmaya başladı. Bisikletiyle kapı kapı dolaştı, çiçek dağıttı, fakat sandıkta rakiplerine yenildi.

Sandıkta iki kez az farkla seçimi ve otomobilini kaybetse de, bisikletinden vazgeçmedi. Elinde kalan çiçeklerle bisikletini süsledi.

Civelek, bir sonraki seçimlere yeniden aday olacak. Civelek'in bu seferki vaadi seçimi kazanırsa mezarları ücretsiz kazmak.

Yaklaşık 10 yıldır mezar kazıcılığı yaptığını söyleyen Şerafettin Civelek, iki dönem muhtar azalığı yaptığını, muhtar olmak istediğini açıkladı. Sözlerine şunları da ekledi:

"Seçim vaadimde bana oy verenlerden para almayacaktım. Bana yanlış yaptılar, 1 oy verip 8 oy kaybettirince bu defa onlardan da para almaya başladım. Beni yolda görenler duruyor, kendilerine çiçek takdim ediyorum. 10 yıldan fazladır Sürmene-Of ilçeleri arasında mezarcılık yapıyorum. Çiçek verdiklerim hem seçmenlerim hem de müşterilerim. Bana oy vermedikleri için mezarlara zam yaptım. 500 lira idi bin liraya çıkardım."

Editör: TE Bilişim