Yapılan saldırıyı kınayan Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, “Trabzon’da Beşikdüzü Merkez Okulu`nda görev yapan üyemiz Güven Candaş, okulda spor salonu olmadığı için yakındaki Sağlık Meslek Lisesi’nin spor salonunda ders yaparken saygısız hareketleri nedeniyle uyardığı 12. Sınıf öğrencisinin saldırısına uğramış ve burnuna dört dikiş atılmıştır. Yapılan saldırıyı kınıyor, öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

"ÖĞRETMENLERİN YAŞAM GÜVENLİĞİ YOK"

Özlü, “Bu üzücü olaydaki güvenlik zafiyeti, buna benzer olayların tekrarı konusunda bizleri endişeye düşürmektedir. Yoksulluk sınırının altındaki ücretlerle, son derece zor çalışma şartları altında hizmet veren kamu çalışanlarının yaşam güvenliklerini sağlamak devletin en önemli görevleri arasındadır. “

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ŞİDDETE SEYİRCİ KALIYOR"

Tamer Özlü sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Ancak, bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemleri almadığı gibi öğretmenlere uygulanan şiddete seyirci kalan Milli Eğitim Bakanlığı, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren nitelikte açıklamalar yapmıştır. Öğretmeni toplum nezdinde itibarsızlaştıran bu tür açıklamaların da saldırılarda önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. 

Öte yandan, bu olay, ödenek yetersizliği bahanesiyle, kütüphane, laboratuar, spor salonu gibi teknik donanım yetersizliğiyle baş başa bırakılan birçok okulumuzda yaşanan sorunları da ortaya koyar niteliktedir. “

"CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN"

"Eğitim-İş olarak, AKP’yi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı öğretmenleri hedef alan açıklamalardan sakınmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz" diyen Tamer Özlü, “Okullarımız güvenli alanlar olmalı, fiziki altyapı sorunları ve teknik donanım yetersizlikleri giderilmeli, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim