Trabzon’da Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin, Değirmendere Çarşıiçi Sokak, Çömlekçi Mahallesi ve Taşbaşı mevkiinde yaptığı operasyonlarda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Gözaltına alınan 100’ün üzerindeki hayat kadınının çoğunun sahte evliliklerle Türk vatandaşlığına geçtiği, bu sebepten dolayı rahat hareket ettiği öğrenildi.

BELEDİYE KAPATSIN

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından fuhşa yer temin ettiği iddiasıyla birçok işletmeye tutanak tutulup kapatma cezası verilirken bazı mekânlara ise ruhsatsız oldukları gerekçesiyle kapatma işlemi yapılamadığı kaydedildi. Emniyet konuyla ilgili hazırladığı evrakları Ortahisar Belediyesine gönderip bu işletmelerin kapatılmasını isteyecek.

PAZARLIKLAR YOLDA

Ayrıca son dönemlerde Çömlekçi Mahallesi’ndeki Roman hayat kadınlarının yoğun olduğu bölgede günlük kiralık evler ve ruhsatsız işletmelerin mercek altına alındığı belirtildi. Özellikle yol kenarında bekleyen ve anlaştıkları kişileri kiralık evlere davet eden hayat kadınlarının ruhsatsız otelleri seçmeleri de kafalarda soru işareti bırakıyor.(Karadeniz)

Editör: TE Bilişim