İl Başkanı Cevat Kurt ile İlçe Başkanı Murat Özcan, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Köse, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen'i ziyaret ederek Trabzonspor'un eğitim konusundaki durumunu masaya yatırdılar.

SP İlçe Başkanı Murat Özcan, eğitim dünyasının sorunlarının konuşulduğu ziyaretlerde kendilerine gösterilen yakın ilgiye teşekkür ederek şunları söyledi: "İl başkanımız Cevat Kurt ve ilçe yönetimi olarak öğretmen camiamızın temsilcilerini ziyareti alışkanlık haline getirdik. Şu anda Ortahisar İlçemizin temel problemi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılmamış olmasıdır. Ortahisar Belediyesi ve İlçe Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuyu en kısa sürede gündeme alması gerekmektedir. Etüt merkezlerinin kapatılmasından sonra, ilçemizde farklı isimlerle, Milli Eğitim yönetmeliklerine aykırı birçok kurum faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu kurumların Milli Eğitim veya başka bir bakanlıktan ruhsat almadan özel ders bürosu şeklinde çalıştıklarını gözlemliyoruz. Kontrolsüz çoğalma neticesinde, çocuklarımızın güvenliği tehlike altına girmektedir. Buna tedbir alınması için üzücü bir olay yaşamayalım".        

Ortahisar'da özel eğitime bağlı okulların sayısında ciddi bir artış olduğunun göründüğüne işaret eden Özcan, "Dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde, STK ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla Ortahisar Eğitim Çalıştayları'nın düzenlenmesini talep ediyoruz. Bu çalıştayların belli aralıklarla düzenlenmesi ve çözüm odaklı olması birçok sorunumuzun çözümüne yardımcı olacaktır. Ayrıca hükümet yetkililerine atanamayan öğretmenlerle ilgili çalışmaların göstermelik, yetersiz olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Söyledikleri, 'üniversite meslek sahibi olmak için okunmuyor' ifadesi gerçekten uzak, saçma bir savunma. Kimse size eğitim fakültesi okumuş bir öğretmeni tıp doktoru yapın demiyor. Açıklamalarınızla insanımızı kırmayın artık. Eğitim planlayıcılarının liyakat sahibi olmasını istiyoruz" diye konuştu.