Koronavirüs salgını karavan turizmini canlandırınca, Trabzon'da sanayi sitesi karavan üretimine yöneldi.

Trabzon'da çeşitli firmalar son 1 yıl içinde 80'e yakın karavan üretti. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Büyük Sanayi Sitesi, şu sıralar hareketli günler yaşıyor. Karavana talebin artmasıyla birlikte Sanayi Sitesi'ndeki 10'a yakın firma bu sektöre yöneldi.

Firmalar, karavan talep eden müşteriler için marka ve modele göre seçilip alınan karavanları istenilen teknoloji ile donatıyor.

Kentte karavan imalatı yapan İsmail Aydın, insanların salgın sürecinde karavanlara ilgisinin arttığını belirtti. Aydın, Trabzon'un bu alanda yetkin ustalar yetiştirdiğini ve tesisat, izolasyon, enerji, mobilya konularında zorluk yaşamadıklarını söyledi.

Karavanlar, 'Az eşya, az teferruattır. Karavanlarda her şey olsun istiyorlar, ama karavan sadeliktir." diyen Aydın, fiyatların 130 bin liradan başlayıp 400 bin liraya kadar çıktığını dile getirdi. Araca ve donanıma bağlı olarak fiyatlar değişiyor. Karavanlar donatılıp 1 ay içinde teslim ediliyor.

Öte yandan, Karadeniz Bölgesi karavan turizmi için çok güzel bir potansiyele sahip. Trabzon'da ve diğer kentlerde karavanla tatil yapanların sayısı giderek artıyor.

Editör: TE Bilişim