Koronavirüs salgınının ilk dönemlerinde canla başla çalıştığı esnada yüzünde oluşan maske ve siperlik izleriyle çekildiği bir fotoğrafını paylaşan Seher Hemşire, bu görseliyle bir mücadelenin simgesi haline gelmişti. Seher hemşire, 14 Mart Tıp Bayramı'nda da anlamlı mesajlar verdi. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan hemşire Seher Altuncu Bıçak , "Şiddet olayları bizi çok fazla üzüyor, yoruyor ve yaralıyor. Daha sağlıklı ortamda çalışmak istiyoruz ki çok daha verimli olabilelim" dedi.

Koronavirüs salgınında çok yoğun bir dönemden geçtiklerini fakat şu an yoğun bakım ve yatan hasta yükünün oldukça azaldığını belirten Seher Hemşire, " Yükümüz azaldı ama tehlikeyi atlatmış değiliz. İnsanlardan yine de tedbirli olmalarını istiyoruz. Sağlıkçılar bu dönemde çok yoğun çalışmanın yanı sıra yine şiddete maruz kaldılar. Hasta taşımak için kullandığımız sedyeleri, kendimizi korumak için kullandığımız dönemlerimiz oldu. Meslektaşlarımız, sedyeleri vatandaş şiddetine maruz kalmamak için kapılara dayadılar. Şiddet olayları bizi çok fazla üzüyor, yoruyor ve yaralıyor. Daha sağlıklı ortamda çalışmak istiyoruz ki çok daha verimli olabilelim" diye konuştu.

Sadece kendisinde değil bütün sağlık çalışanlarında koronavirüsün izleri var diyen Bıçak, "Simge olarak gösterilen bir fotoğrafım var. Bu pandemi döneminde koronavirüsten korunmak için taktığım maske ve siperliğin izlerinin olduğu bir fotoğraf. Yüzümdeki izlerin hepsinde, bütün sağlık çalışanlarının izleri var. Bütün sağlık çalışanlarını temsil ediyor ama hemşireler koronavirüs ile hep yüz yüze olduk. Sağlık çalışanlarının hepsinin Tıp Bayramı'nı kutluyorum" dedi