Pekşen'e cevap AK Parti Milletcekili Salih Cora'dan geldi.

Cora yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"CHP  Milletvekili Haluk Pekşen sosyal medyada dolaşan bir paylaşımdan esinlenip, Sürmene'deki bir binayı konu ederek işin sağına, soluna, altına, üstüne bakmadan bilgiden noksan, gerçekten uzak, kendi tarzına göre bir açıklama yapmıştır. 
CHP milletvekilleri son günlerde yaptıkları her açıklamaya sonradan bir düzeltme yapma ihtiyacı hissetmektedirler. Bu da öyle olacaktır.  

Doğru bilgileri araştırmak yerine verdiğimiz cevaplardan ve sundugumuz belgelerden gerçeği öğrenmektedirler. Bu da kötü bir alışkanlık, tembel bir davranış biçimidir. 
Sn. Pekşen kendi sosyal paylaşım sitesinden AK Parti belediyeciliğine atıfta bulunurak, başka sayfadan temin ettiği bir binanın resmini paylaşarak doğa katlediliyor mesajı vermeye çalışmıştır. 
Halbuki işin aslını küçük bir araştırmayla öğrenebilirdi ama tabiki Sayın Vekil her zamanki gibi  bunu yapmadı.. 
Sürmene İlçesi Oylum Mahallesi Çamurayağı Küme Evleri'nde yer alan binanın bulunduğu mahalle köy statüsündeyken arsa sahipleri tarafından o dönemin belediyesine müracaat edilmiş, ruhsat istenmiş, talebi kabul edilmediği halde inşaata 1990 yılında başlanmış, kaba inşaatı 1995'te tamamlanmıştır.
15.07.2009 tarihinde bölgede yapılan kadastro çalışmalarında da yer alan kadastro bilirkişi tutanaklarında söz konusu alanda 8 katlı yapı olduğu beyan edilerek tutanak altına alınmıştır. Söz konusu bina 29.09.2009 tarihinde kadastro kayıtlarına göre yapı sahibi  Mustafa Akduman adına kayıt altına alınmış, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında Oylum Belediyesi kapanıp Sürmene Belediyesi sınırlarına katıldıktan sonra yapıda herhangi bir inşaat çalışması ve imalat yapılmamıştır.
Yani 1990 ve 1995 yılları arasında yapılan inşaat nedeniyle 2001 yılında kurulan AK Parti'nin arasında hangi düşünce ile bağlantı kurulduğunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. 
Küçük bir soru sormak lazım; inşaatın başladığı tarihte hangi parti iktidardaydı? Birisi, iş olsun diye Trabzon Merkez'deki opera binasını, Boztepe'deki Kızlar Manastırı'nı da AK Parti yıktı diye sahte paylaşım yapsa hiç araştırma yapmadan onu da paylaşır haber konusu yapmaya çalışır diye korkuyorum.
Yeşile saplanan hançer arıyorsa İstanbul Ataşehir 'de ve diğer CHP belediyelerinin bulunduğu illerdeki residance ve kuleleri incelesin. O kulelerde hangi  CHP İstanbul vekiline ait daire var? Acaba kaç daire var? Bunlara kim izin verdi? Bu vekil ile imara izin veren makam arasında bir yakınlık var mı? Bundan çevreci CHP'li vekiller rahatsızlık duyuyor mu? Şişli'de neler oluyor? Konuşacak çok şey var.
Hülasa, yapıcı muhalefete saygımız vardır. Ancak böyle aslı astarı olmayan konularla kimse meşgul edilmemeli. Bu binanın AK Parti Belediyesi veya bizim dönemimizde bir kurum tarafından bu binanın ruhsatlandırıldığına veya yapı kullanma belgesi verildiğine dair delili varsa mahkemeye gitsin. Maalesef aynı tarz aynı hezeyan."

Editör: TE Bilişim