Trabzon’da kritik uyarı… Son dönemde vaka sayıları 500’ün altına düşmüyor!

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, koronavirüs vaka sayıları hakkında konuştu. Usta, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına davet etti ve uyardı. Günlük vaka sayıları 500'ün altına düşmüyor!

Usta, halkı bilinçlendirme amacıyla bir uyarıda bulundu. Aşı, maske ve mesafe kurallarına uyulursa bu illetten kurtulabilineceğini vurguladı. Covid-19 salgını devam ederken, Trabzon'da vaka sayıları her geçen gün artıyor. Ülkemizdeki 4. dalgada delta varyantı yüzde 90-95 oranına kadar çıktı. Uzun vadede kentteki vaka sayıları günlük 500'ün altına düşmüyor. Yoğun bakım ve hastaneler ciddi oranda dolu. Bölgede fındık ve çay organizasyonları, pandemi bitmiş gibi davranan kişiler gibi sebeplerle vaka sayıları artıyor.

Usta, aşı olmayanlar ve 2. doz, 3. doz aşısını ihmal edenlere de çağrıda bulundu. Sosyal medya hesaplarından vatandaşı bilgilendirmeye çalıştıklarını açıklayan Usta, aşının önemini bir kez daha anlattı. 2. ve 3. doz aşısını öteleyen 25 bin kişinin olduğunu ve ölenlerin maalesef 60 yaş üzerindeki kişiler olduğunu söyleyen Usta, herkesi kurallara uymaya davet etti.

Editör: TE Bilişim