Topladıkları imzaları Maçka Kaymakamlığına teslim eden mahalleli gerekçe olarak İmam Yeşilyurt ile anlaşamadıklarını kendisinin sürekli cemaate danışmadan iş yapmasını gösterdi. Muhtar Temel Aydın, “Mahalleli imamın cemaatle iyi geçinemediğini dile getiriyor. Toplanan 60’a yakın imza Maçka Kaymakamlığına iletildi” dedi.  

AVLUYA DUVAR İDDİASI

Kuzey Ekspres'ten Gökhan Dihkan'ın haberine göre; Kuruköprü Camii İmamı Servet Yeşilyurt ise şikayeti doğrula ancak yorum yapmaktan kaçındı. Maçka Müftülüğünün ise imamın gitmesi için imza veren vatandaşlara çağırarak görüşlerini aldığı öğrenildi. Bir iddiaya göre cami avlusunu koruma altına almak için duvar yapmak isteyen imamın girişimine itiraz için bazı vatandaşlar imza verdi.  

KÜRSÜDE SİYASET İDDİASI

İmam Servet Yeşilyurt’a yakın bazı kişiler ise, mahallede bazı kimselerin izinsiz kürsüyü kullanıp vaaz yetkileri olmadığı halde kürsüyü siyaset yapmak amaçlı kullandıklarını belirterek İmam Yeşilyurt’un buna izin vermediği için mahalleli tarafından hedefe konulduğun iddia etti.  İlçede imam krizinin nasıl çözüleceği merakla beklenmeye başladı.