23 Nisan 2016’da “Çiçek ve çocuk” temasıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016’da Türk mutfağına da önemli bir yer verildi. EXPO Gölü yanına inşaa edilen ‘Restoranlar Sokağı’nda çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin mimari özelliklerini yansıtan Restoranlar Sokağı’nda İstanbul Yalısı, Antalya Evi, Ege Bölgesini temsilen Bodrum Evi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Diyarbakır Evi, Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Erzurum Evi, İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen Konya Evi ve Karadeniz Bölgesi’ni temsilen Trabzon Evi yer alacak.

Aslına uygun mimaride ve o yörenin tipik yapı özelliklerini taşıyan malzemelerle inşa edilen bu restoranlarda menü, yine o bölgenin yemek kültür ve lezzetlerinden oluşacak. Restoranlar Sokağı hem görsel zenginliği hem de sunacağı lezzetlerle EXPO 2016 ziyaretçilerini Türkiye turuna çıkaracak.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Genel Sekreter Yardımcıları Faik Akturan ve Levent Murat Danışman ile birlikte Restoranlar Sokağı’nda incelemelerde bulundu.

Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Genel Sekreter Aydın, “Dünya bahçe kültürlerinin ve mutfak lezzetlerinin yanı sıra biz de alanımızı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerimize kendi kültürümüzü ve mutfağımızı tanıtma fırsatı bulacağız. Bu anlamda Restoranlar Sokağı alanın en ilgi çekici yerlerinden biri olacak. Yörelerin mimari özelliklerine göre inşa edilen hatta o yörelerden getirilen malzemelerle yapılan bu 7 ayrı ev sayesinde ziyaretçiler Türk mutfağının lezzetlerini tatma şansını bulacak”dedi.