İl başkanlığı sürecinde Teşkilâtlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’la 3 kez görüştüğünü ve sonuç olarak il başkanlığına getirildiğini belirten Saka çok yakında il binasını hizmete açarak teşkilâtlanma faaliyetlerine başlayacaklarını kaydetti.

YENİ YÜZ ARAYIŞI ETKİLİ OLDU

İYİ Partide yıpranmamış, yeni yüzlerden oluşan isimlerin ön planda olduğunu ifade eden Saka, il başkanı olarak belirlenmesinde bu durumun da etkili olduğunu vurguladı. Saka, “Bu süreçte sizi tanıyan, bilen birileri size bir şey söyler. Bu dillendirilince birileri de ‘Neden olmasın?’ diye düşünür. Bu şekilde Koray Bey’in kulağına gitti. Ben 16 Nisan halk oylamasının öncesinde Koray Bey’le sohbet etmiştim. Orada beni iyice tanıdı. Hemen hemen 2-3 aydan beri bu süreç devam ediyor. Farklı isimler de gündeme gelmişti. Koray Bey’le 3 kez görüştüm. Meral Hanım’la görüşmedim. En son birkaç gün önce bizi çağırıp liyakatli olduğumuzu belirttikten sonra görevi verdiler.” diye konuştu.

BENİM KIRMIZI ÇİZGİLERİM VAR

İlkelerini çok önemsediğini vurgulayan Saka, birlikte çalışacağı teşkilâtında da aradığı özellikleri açıkladı. Saka “Benim kırmızı çizgilerim var. Bunlara dokunulduğunda ben ceketimi alır çıkarım. Göbek bağınızla bir yere bağlı değilseniz siz özgürsünüz. Sizin arzu ve hırslarınız size göbek bağı bağlayabilir. Ben çalışacaklarımızı ben belirlerim. Tabii ki büyüklerimizin tavsiyesi, Genel Merkezimizin bize tavsiyeleri olacaktır. Saygıyla, hürmetle kabul ederim ama bu isimlerin seçimi bana aittir. Ben mücadeleyi seven, başarısızlığı kabul etmeyen arkadaşlarla beraber olmak istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

ALT KİMLİKLERİ BIRAKIYORUZ

İYİ Partide siyasetin gereklerine de yerine getireceklerini ancak hepsinden de öte liyakatin ön planda olacağının altını çizen Saka şöyle devam etti: “Siyasetin gereği neyse yerine getireceğiz. Ölçütler çok önemli. Örneğin bizim Gümüşhaneli çok sevdiğimiz insanlar var. Trabzon’da oturan 60 bine yakın Gümüşhaneli var. Bayburtlu var. Farklı farklı ilçelerden vatandaşlarımız var. Herkes bu partide kendisine yer bulacak. Biz Trabzon olsun diye bakmıyoruz. İnsan olsun diye bakıyoruz. Bizimle aynı ülküde buluşacak herkesle yola çıkmaya hazırız. Bizde ANAP, MHP, CHP, AKP, Saadet veya Millet Partisi fark etmez her taraftan kişi var. Bize verilen görev de bu. Biz tüm partileri kucaklayacağız. İYİ Parti olmanın gereği de bu. Bütün alt kimlikleri bir kenara bırakıyoruz ve liyakat esasına göre oturması gereken herkes yerine oturacak.”

Berkant PARLAK / Günebakış