Van’ın Hacıbekir Mahallesi’nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan iki polisten biri olan Giresunlu Osman Bodur, Van’da yapılan törenin ardından memleketi Giresun’a gönderilmek üzere Trabzon’a getirildi. 

Van’ın İpekyolu İlçesi’ne bağlı Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak’ta bulunan Dumlupınar İlk ve Orta Okulu yakınlarında meydana gelen ve PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu Giresunlu polis memuru Osman Bodur (47) şehit düştü. Evli ve üç çocuk babası Şehit Bodur’un cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından memleketi Giresun’a gönderilmek üzere Trabzon’a getirildi.

Şehit cenazesini Trabzon Havalimanı’nda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, askeri ve mülki erkanın yanı sıra ailesi karşılarken, Şehit Bodur’un ağabeyi Şakir ve ablası Emine Bakır uçağın alana inmesiyle sinir krizi geçirdi. Şehit Bodur’un cenazesi daha sonra Ören Belediyesi’nin cenaze aracına konularak Giresun’un Eynesil ilçesine gönderildi.

Şehit Osman Bodur, yarın memleketi Giresun’un Eynesil ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından İshaklı köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.