Trabzon'un sorunları Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği 'Trabzon'un dünü, bugünü, yarını' konulu çalıştayda tartışılacak.

Çalıştayda, Trabzon ekonomisinin dünü, bugünü ve geleceği (Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi), eğitim ve istihdam (Eğitim sektörü ve iş dünyası işbirliğinin istihdama katkısı), turizm ile aile ve gençlik konulan tartışılacak.

Çalıştayın ana temasını Ortahisar Belediyesi'nin Mağmat Boğazı'nda hayata geçireceği 'Tarihi Ipekyolu Canlandırma Projesi'nin turizme katkısı oluşturuyor. Açık hava çalıştayının ilk oturumu bugün saat 13.30'da Meydan Parkı'nda başlayacak.

İki gün sürecek çalıştayın 1. gününde Trabzon ekonomisinin dünü, bugünü ve geleceği (Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi) ile eğitim ve istihdam (Eğitim sektörü ve iş dünyası işbirliğinin istihdama katkısı) konuları masaya yatırılacak.

Yarın yapılacak ikinci oturumda ise turizm (Her yönüyle Trabzon turizmi), aile ve gençlik (iletişim ve sosyalite) konulan tartışılacak.

Çalıştayın ilk oturumuna TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon İnşaat Mühendisleri ve Demiryolu Platformu Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Liman Başkanı Muzaffer Ermiş, Avrasya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Bıyık, Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, Öğretim Görevlisi Ersin Arslan (moderatör) konuşmacı olarak katılacak. İkinci oturuma ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, KTÜ İletişim Fakültesi'nden Doç. Dr. Bahar Yalın, TURSAB Başkanı Suat Görkök, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Ortahisar Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı ve Sosyal Çalışmacı Abdülaziz Berbero ile Psikolog Rüya Atamer konuşmacı olarak katılacak.

Editör: TE Bilişim