İŞTE O YAZI

Yazarlıkta en zor olan, veda yazısı yazmaktır. Hele de yıllarca birlikte olduğum okurlara veda etmek gerçekten zordur. Gerçi, benim vedam okurlara değil, gazete patronluğunadır.

Önce haftalık Trabzon Ekspres ve ardından 6 Aralık 2004 Pazartesi, günlük Kuzey Ekspres Gazetesi’ni çıkarmaya başladım. Tam 15 yıl oldu… 6 gün sonra Kuzey Ekspres’in kuruluşun 16. yıldönümü…

Kuzey Ekspres’i; el etek öpmeden, siyasetin borazanı olmadan, ‘haber kutsal, yorum hür’ ilkesiyle bugünlere getirebilmek için büyük fedakarlığa katlandım, mülk sattım, borç aldım, dostlarım, arkadaşlarım destekledi. Kuruluş geceleri düzenledim, kitap yazdım. Ancak, borç sarmalından kurtulamadım ve satmaya karar verdim.

Gazetede yangın çıkmasaydı, Covid-19 patlak vermeseydi, belki de gazeteyi satmayacaktım. Çünkü 10 Nisan 2019’da sanatçı Volkan Konak, Kuzey Ekspres’in kuruluşunun 15. yıldönümü nedeniyle, gazetemizin yaşaması için Trabzon’da büyük bir konser verecekti. Bu konserden elde edeceğimiz gelirle nefes alacaktık. Pandemi nedeniyle konseri iptal etmek zorunda kaldık. Ekonomik olarak da çıkmaza girdik.

Kuzey Ekspres’i ve kuzeyekspres.com. tr’yi bugün Madur A.Ş.’ye devrediyorum.

Kuzey Ekspres ve Kuzey Ekspres.com.tr, Trabzon’da ve bölgede değil Türkiye’de güçlü bir marka haline gelmiştir.

Kuzey Ekspres, medyada bir marka haline gelmişse bunda benim kadar dünden bugüne çalışma arkadaşlarımın ve bu gazeteye maddi ve manevi destek verenlerin de katkısı ve emeği vardır.

Türk basın tarihinde, gazetelerin, medya kuruluşların sahipleri değişse de birkaç istisna dışında mevkutelerin isimleri yaşar. Cumhuriyet’ten Milliyet’e, Hürriyet’e, Akşam’a kadar onca mevkutenin sahipleri genelde ekonomik ve siyasi nedenlerden ötürü değişti, ancak isimleri ve marka değeri aynen devam ediyor. Kuzey Ekspres ve kuzeyekspres.com.tr’nin isim hakkını devir alan Madur A.Ş. inanıyorum ki, bu gazeteyi ve internet sitesini daha geniş kitlelerle buluşturacak ve bölgenin ‘1’ numaralı medya kuruluşu haline getirecektir.

Okurların bir kısmının, gazeteyi ve internet sitesini devir ettiğimiz için üzgün olduklarını biliyoruz.

Bu gazeteyi, bugünlere getiren bu satırların yazarı, meslekte 40 yılını geride bırakmış, bu süre zarfında siyasetten spora tüm olayların içinde kenarında olmuş, Trabzon tarihi ile ilgili bilgi sahibi bir isimdir. 

Gazeteyi ve internet sitesini devir etmeme rağmen, günlük yazılarımı gazetemizde veya bir başka mecrada yazmaya devam edeceğim.

Bu arada şunu da belirteyim ki, gazete ve internet sitemizin yeni sahibi Madur A. Ş. yayın politikasında kapsamlı bir değişikliğe gitmeyeceğini ve gazetede ve de internet sitesinde her görüşe yer vereceklerini, kadroyu zenginleştireceklerini, gazetenin dağıtım alanını daha da genişleteceklerini, bölgenin her noktasına ulaştıracaklarını söylemişlerdir. 

1970’li yılların ortalarında amatör olarak başladığım ve 1981’de profesyonel olarak sürdürdüğüm, muhabirlik, bölge temsilciliği yaptığım gazetecilik yaşamımda, genç yaşta emekliliğim sonrasında iki yerel gazete kurdum. Haftalık Trabzon Ekspres’i 1994’te, günlük Kuzey Ekspres’i 6 Aralık 2004 tarihinde. Ayrıca, 2009 yılında Anadolu’da ilk e-gazete uygulamasını başlattım. Türkiye genelinde 15 yıl aralıksız her gün yarım gazete sayfası yazan, ender yazarlardan biriyim.

Vedalar; zordur, hüzünlüdür. Benim vedam bir yandan hüzünlü olsa da diğer yandan sevindiricidir. Bu sevinç de, gazeteyi devrettiğim grubun, bayrağı daha da ileriye taşıyacak olmasıdır.

Patronluğum ve yazarlığım süresince bana kızanlara, kızmayanlara, tüm okurlarıma en iyi dileklerimle… Saygı ve sevgilerimle…

Editör: TE Bilişim