Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı... Yurdun bir bölümüne kuvvetli yağış geliyor. Trabzon'da yağış ne zaman etkili olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, şu kesimlerde yağış bekleniyor:

Karadeniz, Marmara'nın doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Akdeniz'in Toroslar mevki, Adana'nın kuzey kesimi ve doğusu, Isparta'nın güneydoğusu, Osmaniye, Hatay kıyıları, Antalya'nın kuzeydoğu çevreleri ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerin açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğu kesimlerinde, Zonguldak, Düzce, Bartın, Artvin, Rize ve Giresun çevrelerinde ise yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Kuzey ve iç kesimlerde 2-4 derece kadar azalacak. Rüzgar, öğle saatlerinden itibaren Akdeniz kıyı şeridinde ve Güneydoğu Anadolu'nun batı ve güneybatı yönlerinden hafif esmesi, ara sıra şiddetini orta kuvvete döndürmesi bekleniyor.

Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Trabzon'un doğusu, Rize, Artvin, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Giresun çevrelerinde rüzgarın yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Bu illerimizde ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul 33°C

Ankara 32°C

İzmir 35°C

Antalya 33°C

Trabzon 29°C

Erzurum 29°C

Diyarbakır 41°C