DSİ, Trabzon ve Giresun'a toplamda 14 adet gölet inşa edecek.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Giresun ve Trabzon'daki vatandaşlar için içme suyu ve kullanma suyu temin etmek, derelerdeki taşkın riskini azaltmak için çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı DSİ, iki ilde yaptığı yatırımlarla halkın da takdirini kazandı. İki ilde de son dönemde su yapılarının artması, su baskını ve taşkın riskini önemli ölçüde azalttı. Kullanma ve içme suyu kalitesi memba suyu kalitesine benzedi. Trabzon ve Giresun'da özellikle kırsal kesimlerde su problemini ortadan kaldıran proje kapsamında 14 gölet yaptırılacak.

Göletlerin projeleri ve planları için 8 Temmuz'da sözleşme imzalandığı, projenin 500 iş günü içinde tamamlanacağı bildirildi. 7'si Trabzon'da, 7'si Giresun'da olmak üzere 14 gölet yapılacak.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, açıklamalarının sonunda "Hayırlı olsun" dileklerini sundu.

Trabzon'da; Köprübaşı Beşköy Göleti, Hayrat Balaban Göleti, Sürmene Oylum Göleti, Yomra Demirciler Göleti, Arsin Santa Göleti, Araklı Horyanyılantaş Göleti, Beşikdüzü Akkese Göleti, Giresun'da; Espiye Ericek Göleti, Dereli Yavuzkemal Göleti, Görele Soğukpınar Göleti, Yağlıdere Akpınar Göleti, Şebinkarahisar Ocaktaşı Göleti, Doğankent Söğütağzı Göleti ve Tirebolu Ataköy Göleti inşa edilecek.

Editör: TE Bilişim