Merkez Pınaraltı Köyü gençliği ve köy heyetinin öncülüğünde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Geleneksel Aşure günü” programı yüzlerce vatandaşın katılımıyla Merkez Pınaraltı köyünde gerçekleştirildi.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa başta İl Müftümüz Keramettin DEMİR olmak üzere Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah KINALI, KTÜ. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Siyasi partilerin yöneticileri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, civar köylerden ve mahallelerden gelen vatandaşlar ile görsel ve yazılı basın mensupları katıldı.
“Geleneksel Aşure günü” programına tanınmış hocalardan, İstanbul Piyalepaşa Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız İshak DANIŞ ile Ankara Kocatepe Camii Baş İmam-Hatibi İsmail ÇOŞAR (Mevlidhan, Kasidehan) katıldı. 
İstanbul Piyalepaşa Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız İshak DANIŞ programda okuduğu Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile Ankara Kocatepe Camii Baş İmam-Hatibi İsmail ÇOŞAR da birbirinden güzel, mana yüklü ilahi ve kasideleri ile soğuk ve yağışlı havaya rağmen programa katılan yüzlerce vatandaşımıza duygu dolu anlar yaşattılar.
İl Müftümüz Keramettin DEMİR programa katılan vatandaşlara günün mana ve önemi hakkında kısa ve özlü bilgiler sundu.
İl Müftümüz, “Pınaraltı Köyümüzün gençleri ile köy heyeti tarafından düzenlenen bu müstesna program vesilesiyle kendilerini tebrik ediyorum, ayrıca bu soğuk ve yağışlı havaya rağmen bu programa teşrif eden siz değerli vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Programın hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. 
İl Müftümüz, Muharrem ayının önemine değinerek, “Bu ay da hepinizce malum Kerbela olayı yaşanmıştır. Bütün Müslümanları üzen Efendimizin torunu, cennet gençlerinin efendisi, şehitlerin serdarı, ser-çeşmesi Hz. Hüseyin Efendimiz ve beraberindekiler şehit edilmiştir. Bu yaşanan ve tüm Müslümanları hüzne boğan Kerbela faciasını iyi anlamamız ve dersler çıkarmamız gerekiyor. Bu ay yani Muharrem ayı Allah’ın haram aylarındandır. Bu ay barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yaşanacağı günler olmalıdır. Maalesef günümüzde İslam ülkelerinde acılar yaşanmaktadır. Genç, yaşlı, çoluk çocuk demeden insanlar öldürülmekte ve yaralanmaktadır.  Hangi sebep olursa olsun, tarihte yaşananlardan ibret ve ders çıkarmalıyız. Dinimizin, vatanımızın kıymetini bilmeliyiz. Ne mezhepsel çatışmalara, nede etnik çatışmalara müsaade etmemeliyiz” dedi.
İl Müftümüz, “Dinimizde, kültürümüzde, tarihimizde önemli bir yeri olan Muharrem ayı ve aşurenin önemini anmak ve anlamak, halkımızın birlik ve beraberliğini, kardeşliğini güçlendirmek için İlçelerimizde ve köylerimizde bu tür programlar icra edilmekte ve vatandaşlarımız tarafından takdir edilmektedir. Bu vesileyle Muharrem ayınızı tebrik ediyor, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in torunu, cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin Efendimiz ve Kerbelâ şehitleri başta olmak üzere mukaddes değerler için, hürriyet için, adalet için, ahlâk, erdem ve fazilet için, izzet ve şeref için can veren bütün şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükran ile yâd ediyorum” dedi.
“Geleneksel Aşure günü” programı pilav, kavurma ve aşure tatlısı ikram edilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim