Trabzon’da 15 Temmuz Demokrasi ve Anma Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Atatürk alanında gerçekleştirilen etkinlikler Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ
Burada açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu milletin evlatları badireleri atlattı. 15 Temmuz’u yaşadık. Toprağımıza kastedenler, birlik ve beraberliğimize kastedenler, egemenliğimize, TBMM’ye, ordumuza emniyetimize tümüyle alçak bir şekilde vatandaşlarımızın üzerine de silah sıktılar. Şehitlerimiz oldu. Hain işgalcilere göğüslerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizle beraber bugün de dimdik ayaktayız ilelebet de ayakta durmaya devam edeceğiz. İnancımıza göre vatan sevgisini imandan bilen gençler için ne kadar teşekkür etsek azdır. O gecede canlarıyla kanlarıyla bu toprakları bağımsız vatan yurdu olarak 251 şehidimizi minnetle anıyoruz” dedi.

2 ŞEHİDİMİZ TRABZONLU…
Genç, “2196 gazimizin mücadelelerini kutluyoruz. O geceki şehitlerimizden 2 tanesi de şehrimizin evladıydı. Sedat ve Samet… Bizi duyuyorlar şu an. Onların bizleri duyduğunu bilerek inşallah manevi ruhları üzerinde saygıyla eğilirken bu millete ve topraklara olan sevdanız hep akıllarda yer alacaktır. 15 Temmuz demek elinde bayrağı gönlünde imanıyla tankların üzerine korkusuzca koşmak, vatan sevdası uğruna tereddüt etmeden düşmanın karşısına dikilmektir. Bayrağı için vatanı için can vermeyi göze almak demektir. Bu vatanı asla bölemeyeceksiniz. 15 Temmuz’un lideri beyanıyla çağrısıyla iradesini bütün dünyaya haykırmak için o gece Türk milletini sokağa dönen cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi asla başaramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ KUTLU DİRENİŞİN ADIDIR    
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ülkemize yönelik yapılan hain darbe girişiminin 5. yılında 251 vatan evladının, 251 şehidin acısını tekrar yaşıyoruz. Dünyada eşine az rastlanan bir direnişin gururunu yaşıyoruz. En alçak darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz sadece benim, sizlerin veya belli bir kesimin hikayesi değildir. Bilakis her dünya görüşünden her inançtan mezhepten, kahraman Türk milletinin başarısıdır. Kutlu direnişin adıdır. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında destan yazan aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Gazilerimize milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim