Şalpazarı Atatürk Ortaokulunda açıklama yapan okul müdürü Hüseyin Gülay, yaşadığımız dönemin en büyük ihtiyaç ve gereksinimlerinden birisinin teknolojik gelişmeler olduğunu belirtti. Ayrıca öğrencilerin erken yaşta teknolojiyle tanışmasına aracı olan Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini iletti.

Robotik kodlama sınıfının açılışında konuşan Müdür Hüseyin Gülay, "Şalpazarı ilçemizin evledı olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen destekleri ile açılan bu atölyeyle çocuklarımız hayallerini gerçekleştirecekler. Onun için bu atölyeyi okulumuza kazandıran Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ve destekçilerimizi teşekkür ediyorum "dedi.

Robotik kodlama sınıfının açılışında konu ile açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ortaokul öğrencilerinin henüz erken yaşlarda robotlara nasıl komut verilebileceğini öğrenerek; robotlara bir takım işler yaptırmalarının oldukça olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Ayrıca açıklamalarında; genç beyinlerin teknolojiyi üretim amacı ile kullanabilme becerisini kazadığını, kendi ürünlerini oluşturma imkanı tanınan öğrencilerin, heyecanla üretim yapmak istediklerini ve verilecek olan kodlama eğitimi vasıtası ile öğrencilerin bilgisayarı artık yalnızca oyun oynamak için bir araç olarak görmekten ziyade; kendi oyunlarını yazabilecekleri – kodlayabilecekleri bir araç olduğunu öğrenmeleri amaçladıklarını belirtti.

Ayrıca Başkan Türkmen, “Gelecekte çocuklarını iyi yetiştirenler ve iyi okutanlar söz sahibi olacak. Artık dünyada geçerli olan savunma sanayi teknolojileridir. Bizim buralarda yer almamız lazım. Bir kamyon dolusu domates, bir iphone telefon almıyor. Cebimizdeki telefon teknolojinin geldiği noktayı size gösteriyor. İmkanlarımız ölçüsünde, buralara yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu Robotik Kodlama Sınıfımız Atölyemiz hayırlı olsun. Şalpazarı’mıza helali hoş olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Aynı zamanda Şalpazarı Atatürk Ortaokulu Robotik Kodlama sınıfının açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Serdar Ceylan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, İYİ Parti İlçe başkanı Şennaz Yılmaz, Şalpazarı Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Koç, Ak Parti ilçe Başkanı Zeki Çabuk, Meclis Üyeleri, Daire Müdürlükleri, Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı.

2017 Yılında, Trabzon’un Arsin ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu – Ortaokulu’nda Robotik Kodlama Atölyesi ve Zeka Oyunları Sınıfı açılmıştı. Trabzon’da açılan ikinci Robotik Kodlama Sınıfı ise; Şalpazarı’nda açıldı. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Trabzon, genç beyinleri doğru şekilde eğiterek, geleceğe yön vermeleri adına adım atan ilk Türk şehirlerinden biri olmanın heyecanını ve gururunu taşıyor. Trabzon’un Arsin ilçesinin öncülüğünde açılan ikinci robotik kodlama sınıfı, Trabzon’un gururu olmayı, yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizin adını bilimsel ve robotik çalışmalar ile tüm dünyaya duyurmayı hedefliyor.

Trabzon’un yanı sıra, komşu illerde ve Türkiye çapında büyük ilgi gören Robotik Kodlama Sınıfı, geleceğe dair genç beyinlerimiz ile umut olacak gibi görünüyor. Türkiye’nin ilk teknolojik ve bilime yönelik açılan sınıflarından olan Şalpazarı Atatürk Ortaokulu, umarım güzel ülkemizin diğer okullarına da örnek olur. Tüm Türkiye’de bilime ve teknolojiye yön verecek sınıfların açılması, üretime hevesli genç beyinlerin yetiştirilmesi geleceğe dair umut verici olabilir. Teknoloji odaklı yeni okulların ve sınıfların açılmasına örnek olması temennisi ile Şalpazarı Atatürk Ortaokulunu kutluyor, genç beyinlere başarılar diliyoruz.