Trabzon Valiliği, AFAD Trabzon İl Müdürlü ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla İskenderpaşa İlkokulunda deprem tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen tatbikata Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı katıldı.

Tatbikat öncesinde Vali Ustaoğlu, öğrencileri deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirdi. Ustaoğlu, tatbikatın ardından, “Deprem tatbikatımızı hep birlikte gerçekleştirdik. Ülkemiz açısından hepimizi hüzne boğan, acı olaylara sahne olan deprem faaliyetleri yaşıyoruz. Burada yavrularımız bilinçlendirdik. Sosyal farkındalık projeleriyle onları bilinçlendirerek deprem anında yaşanabilecek olumsuzlukları minimize etme adına bu tür tatbikatlar büyük önem arzediyor. Sadece burada değil İçişleri Bakanlığımız ve Mili Eğitim Bakanlığımızla birlikte 81 ilde aynı anda tüm il ve ilçelerde bu tatbikatlar yapıldı. Biz de Trabzon İskenderpaşa Ortaokulumuzda bu tatbikatı gerçekleştirdik. Ben bu vesile ile depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Temennimiz ve arzumuz odur ki ülkemiz bu tip acı felaketlerle karşılaşılmasın” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kıratlı ise yapılan tatbikat ile yapılmak istenin ne olduğunu , “Yapılan afet farkındalık eğitimlerinin, planların, yapılan hazırlıkların saha uygulamalarındaki eksiklerinin tespit edilmesi ve güncellenmesi amacıyla 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda afet mücadele tatbikatları, tematik tatbikatlar, yangın tahliye tatbikatları, deprem tatbikatları, sivil savunma ikaz alarm tatbikatları doğrultusunda yıl boyunca 54 bin 302 tatbikat gerçekleşecektir. Bu tatbikat ile deprem anında öğrencilerimizde, çök-kapan-tutun, tahliye, okul toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve kalıcı hale getirmek hedeflendi. Okul idaresi ve öğretmenlerimizde okul idaresi tarafından hazırlanan okul afet ve acil durum planlarında belirlenen mücadele süreçlerine ait görevlerin yerine getirilmesine yönelik pratik kazandırmak amaçlanmıştır” şeklinde anlattı.

Editör: TE Bilişim