Abdi İpekçi Caddesi Macera Çocuk Parkı’nın yanına yapılan Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki çalışmalara Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim incelemelerde bulundular

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, “Bizim Edirne’de kalıcı bir eserimiz olsun istiyoruz. Bu güne nasip oldu. İnşallah burada bize yakışan güzel bir eser yapıyoruz. Projesine uygun bize yakışacak Edirne’ye yakışacak bugünkü teknolojiye uygun güzel bir okul yapmayı hedefledik ve sağ olsun Edirne belediye başkanımız gereken desteği verdi. Yani projeyi hazırlattı, bize de inşaatta burada yol almamız için gereken desteği verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah Kırkpınar’dan önce beraber bunun açılışını yapacağız" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de, “45 yıldan beri belediyeciyim. En zevkli işler eğitimle ilgili yaptığımız tesislerdir. Yaklaşık 35-36 tane okul yaptık, en kıymetlileri de Ağa’nın Adapazarı’nda yapmış olduğu yüksekokul, ilkokul, ortaokul, lise; benim rahmetli babam adına yaptırmış olduğum okul ve İstanbul Büyükçekmece’de yaptığımız okullara Ağa’nın katkısı benim için çok kutsaldır. Yaptığı okullarla Kaynarca halkına hayat vermiştir. Makedonya’da yapmış olduğumuz Atatürk İlköğretim Okulu’na can vermiştir, para vermiştir. Böyle adamın yaptığı işleri alkışlamak için geldim. Bu memleketin tek meselesi vardır, bu da eğitim meselesidir. Bunu da Türk Milleti eninde sonunda aşacaktır”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da yaptığı konuşmada, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in, ağalığın bir para işi değil de gönül, sevda ve yürek işi olduğunu herkese kanıtladığını belirterek, “Bugün hem Edirne’nin hem Kırkpınar’ın ve ebetteki dünya yağlı güreş tarihinin ismini altın harflerle yazdığı ve gelecekte de yazmaya devam edeceği, 11 kez Kırkpınar Ağası olmuş ve 658 yıllık yaşayan bir efsanede 3 kez altın kemer sahibi olmuş, Kırkpınar’a böyle yürekten bağlı, gönülden bağlı, ama öbür taraftan da ağalığın bir para işi olmadığını, bir gönül, sevda işi, yürek işi olduğunu bütün dünyaya kanıtlamış Seyfettin Selim Ağa’mızın kendi adıyla yaptırıp, Edirne’mize, belediyemize hibe edeceği Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi hayırlı olsun dedi.

3 altın kemerli Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’e bir kez daha teşekkür eden Başkan Gürkan, “Bugün değerli Ağam Seyfettin Selim ile beraber, evlatlarımızı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve ışığı doğrultusunda yetiştirecek olan bu nadide eğitim yuvasını Edirne’ye kazandıracak olmanın gurur, heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu ki Seyfettin Selim gibi Ağalığı gerçek anlamda yerine getiren bir Ağamız var. Ne mutlu ki Edirne gibi Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılmaya ant içmiş, yemin etmiş hemşehrilerimiz var. Ne mutlu ki bütün dünyanın hayranlıkla örnek almaya devam ettiği Mustafa Kemal Atatürk gibi liderimiz var. Bu ilke ve devrimlerin ışığında biz yılmadan, durmadan, usanmadan yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyet’in 100. Yılına yaklaştığımız bu yıllarda ışığı ile bizi her daim aydınlatan, 70 yıl önceki öngörüleri bugün bile haklı çıkmaya devam eden büyük insanın peşinden yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Okunan dualar ve kesilen koçun ardından Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi edirnemize çok yakışacak dedi.

Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu


Editör: TE Bilişim