Trabzonlu Kadınlar "Kadının Gücünü ve Değerini Kutlamak" için buluştu. Trabzon'un şehir dışından göç alan mahallerinde yaşayan, sosyo-ekonomik düzeyi düşük ve kadın istihdamı açısından dezavantajlı kadınlardan oluşan Valilik Toplum Merkezi Kadınları, Forum Trabzon'da Kadınlar Günü'nün keyfini bowling oynayarak yaşadı.

 

Trabzon valilik toplum merkezindeki yaklaşık 70 kadın ilk kez bowling oynayarak Forum Trabzon'da keyifli dakikalar geçirdi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, kadın ve erkek eşitliğinin artık tamamen hayata geçtiğini belirterek "Bu tür günler toplumda özellikle belirli sorunları gördüğümüz alanlarda farkındalık sağlamak içinde fevkalade önemli ama aynı zamanda biliyorsunuz kadın erkek eşitliği artık toplumumuzda olmazsa olmaz gerçeklerden biri haline gelmeli. Zira toplumun tüm kesimlerinin kamunun sunmuş olduğu hizmetlerden eşçi olarak eşçi olarak istifade etmesi aynı zamanda tüm sosyal yaşama aktivitelere de eşit olarak katılma hakkının olduğunu ben değerlendiriyorum" dedi.

Alışveriş Merkezi'nin yeniliklerle güçlendiğini söyleyen Forum Trabzon avm Reklam ve Pazarlama Müdürü Esma Sezeroğlu, Jestbet "Umarım her şey gönüllerince olur. Forum Alışveriş Merkezi olarak yapılmayanı, denenmeyeni halkımız ile buluşturmaya çalışıyoruz. Bugün yaptığımız Valiliğe bağlı toplum merkezi'nde bulunan kadınlarımızı ilk kez bowling ile tanıştırdık. Gördüğümü kadarıyla çok mutlular, ilk kez böyle bir deneyimle karşılaşıyorlar. Amacımızda zaten herkesi mutlu görmekti" diye konuştu.

Kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almaları gerektiğini vurgulayan Forum Trabzon avm Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Cömert ise "Forum Trabzon Alışveriş Merkezi olarak bölgenin herkesin sosyal yaşantısında önemli bir yerimizin olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımızın sosyal yaşantıda ne kadar fazla yer alırlarsa ülkemizin, bölgemizin kalkınması da o kadar büyümüş olacaktır.

Dolayısıyla bizde Trabzon için, ülkemiz için bu bağlamda kadınlarımıza aktiviteler yaparak onların sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlayarak daha ileriye gitmede katkıda bulunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan törenin ardından kadınlar bowling oynayarak stres atarken, Vali Dr. Recep Kızılcık da kendilerine eşlik etti.