Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 1940 yılında, Karadeniz kardeşlerin köylülerden aldıkları tereyağları, mizi ve peynirler ile satışa başlayan ve sundukları kaliteli hizmet ile hızla büyüme başarısı gösteren Kebir markası 1945 yılında kendi üretimine başladı.

Türkiye’nin bir çok yerinde bayilikler veren Kebir Süt, büyümesine rağmen kalitesinden de ödün vermedi.

Dededen toruna aile şirketi olarak büyük başarı gösteren Karadeniz ailesi, Vakfıkebir’e ve Trabzon’a da önemli katkılar sağlıyor.

1940 yılından bu tarihe kadar büyüme hızını hiç kesmeyen Kebir Süt, önce Trabzon’un markası, sonrasında ise Türkiye’nin markası olma başarısı gösterdi.



1993 yılında Karadeniz Kardeşler A.Ş. kuruldu. Her geçen gün tüketicilerin talepleri doğrultusunda hizmet veren Karadeniz Kardeşler, 2000’li yıllarda kahvaltı ürünleri üretmeye başladı.

Vakfıkebir’de bulunan üretim tesislerini dünya standartlarına uyacak şekilde modernize eden ve yeniliklere sürekli olarak açık olan Kebir markası  ürün yelpazesini de her geçen zaman arttırıyor.

10 Bin metre karelik modern üretim tesislerine sahip olan Kebir Süt, 300 çalışanıyla günde 150 ton süt işliyor.

500’ün üzerinde ana bayi ve işletmeye, 5 binden fazla tedarikçi firmaya hizmet sağlayan Kebir Süt ailesi, 20 binden fazla insanın istihdam edilmesine aracılık ediyor.



KALİTESİ YAYLALARDAN GELİYOR

Türkiye’nin her tarafında sevilerek tüketilen Kebir Süt ürünlerinin başarısının sırrı ise doğallıktan geliyor.

Soğuk muhafazalı tankerlerle süt ürünlerinin hizmetini sağlayan Kebir Süt, lezzetli tereyağı, yoğurt, ayran ve peynir gibi çok sayıda ürün üretiyor.