Moskova’nın Şifresi Temel Filmi çekimleri 45 gündür hız kesmiyor! Film ekibi önceki gün Trabzonspor’un maç izleme sahnesini Zağnos Vadisi’nde bulunan Orjin Cafe’de çekti. Filmin çekimlerinin nasıl gittiğini, aldıkları tepkileri ve ne kadar zaman sonra hazır olacağını Filmin yönetmeni Adem Kılıç’tan öğrendik.

5 günlük çekim kaldı

“Şu anda 45 günü geride bıraktık 5 günlük daha çalışmamız var toplamda yaklaşık 2 ay çekim safhası ama sadece çekim safhası değil film vizyona girdikten 2 ay sonra senaryosu ve nerelerde çekeceğimiz konusunda kararlaştırılması yapıldı. Toplamda 1 yıldır çalışıyoruz. 5-6 gün sonra çekim aşaması tamamlanacak. Biz çekerken kurgu da yapılıyordu. Trabzon’a kurgu setini getirdik. Onları da sürdürüyoruz. 1 ay sonra filmin kurgu aşaması tamamlanacak. Film 2-3 aya tamamen hazır duruma gelecektir.”

5 milyon kişi film sayesinde trabzon’un güzelliklerini izledi

“Bu filmde çok daha komik sahneler var. Trabzon için şunu söyleye bilirim. Filmde çalışan arkadaşlarımdan geçen sene Sümela’ya gitmeyenler bu sene Sümela’ya gittiler orada karşılaştıkları ve onlara söylenenler Sümela’ya ilgi bakımından yüzde 50’lik bir artış var. Bu artışta filminde büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Biz nereye gitsek bize herkes bize ne kadar güzel bir yer. Orada film çekmek aklınıza nerden geldi dediler. Sümela’yla ilgili çok soru sordular. Ben tahmin ediyordum böyle bir şey olacağını. Yani turizme dahi katkı var. Film sinemalarda tüm dünyada 2 milyon 2bin kişi tanımış oldu. DVDleri var maalesef korsanı acayip satıyor. Tüm yapımcıların şikayetleri var. 5 milyon kişi bu filmi izledi. Biz hep olumlu tepkiler aldık. Karadeniz halkı bizi sevdi. Bugüne kadar olumsuz laf edilmedi. Tabi ki ilk filmden sonra oldu doğaldır. Bu kadar insana sevdirmek çok zor. Yüzde 99’u çok olumlu tepkiler verdi.

Olaylara halkın içersinden bakıyoruz

“Bu yörenin halkına bu halktan biri olarak halkın içersinden baktık. Neye olumlu neye olumsuz tepki verebileceklerini çok iyi bildiğimiz için onlara çok gülüp, eğlenebilecekleri sahneler koyduk. Onlardan da gerçekten büyük bir geriye dönüş aldık.

Kimseyle kıyaslamak istemiyorum ama bu yörenin halkının ta kendisiyiz. Halkı çok iyi tanıyoruz. Senaryomuzu ona göre yazmıştık onun için tutuldu.”

İkinci film daha komik üçüncü film yolda!

“Halka onların bize gösterdikleri teveccühe layık olmaya çalışıyoruz. Gerçekten bir şehrin bir filme gösterdiği ilgi çok büyük. Böyle bir ilgi daha rastlanır mı bilemem. Trabzon’da bizim filmimizi 132 bin kişi izledi. O yüzden ikinci filmi birinciden çok daha iyi ve kaliteli. Eleştirileri de dikkate alarak yaptık. Herkese birincisinden daha iyi bir film vaat ediyoruz diyebilirim. İkincisinden sonra üçüncü film ise yolda!”

Kaynak : Taka