Etkinliğe Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta , İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mert Oğuztarhan, İlçe Emniyet Müdür V. Merthan Çelikdağ, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Vakfıkebir KYK Müdürü Ömer Gül, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Akademik ve İdari Personeller ile Yüksekokul Öğrencileri katıldı.

 Yoğun bir katılımın gerçekleştiği Hamsi Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. İlçe Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi horon gösterisini sergiledikten sonra, ızgaralarda pişen hamsinin tadına bakmak isteyen öğrenciler aynı zamanda kemençe eşliğinde okul yerleşkesinde horon oynadılar. Şenlikle ilgili açıklamada bulunan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün; “Bugün Yüksekokulumuz yerleşkesinde öğrencilerimize yönelik olarak Hamsi Şenliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür şenliklerin öğrencilerimizin birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi bakımından önemli bir vesile olduğu kanaatindeyim.” dedi.

Ergün “Yüksekokulumuza ülkemizin farklı şehir ve farklı kültürlerinden gelen ve eğitim öğretim hayatına devam eden öğrencilerimizin hamsi şenliği ile birlikte hem sosyal ve kültürel anlamda bir araya gelerek motivasyonlarını artırmak hem de Karadeniz’imizi ve Trabzon’u kültürel anlamda daha yakından tanıtmayı amaçladık. Hamsi şenliğini bundan sonraki yıllarda da sürdürerek geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Bu vesile ile bu organizasyonun gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı tüm iç ve dış paydaşlarımıza, şenliğe katılan ilçe protokolüne ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim