Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Van’da hem vali hem de belediye başkanlığı görevi yürüttüğü dönemde Vanspor’da da muhteşem bir değişim yaşandı.

Vanspor’un terörle verdiği mücadeleyle alakalı olarak HaberTS.com mikrofonlarına dikkat çeken açıklamalarda bulunan Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Yıllardır terör örgütü sempatizanları tarafından yönetilen ve Vanspor’un bu kişiler tarafından milyonlarca lira borçlandırılması sonrasında görevi devralan Servet Yenitürk bu süreçte yaşadıklarını samimiyetle açıkladı.

VAN STADI'NDA 4 BİN TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

Başkan Servet Yenitürk, Vanspor’un 10 Kasım’da Eyüpspor’a karşı oynadıkları mücadelede tribünlerin tamamının dolduğunu ve dağıtılan 4 bin Türk Bayrağı’nın tamamının dalgalandığını, İstiklal Marşı okunurken stadyumda taraftarların gösterdiği ilgiden bahsederken bir konunun da altını çizdi.

Trabzon bölgesi hakemlerinin atandığı Vanspor maçlarında, Vanspor’a karşı oluşan ön yargıdan duyduğu rahatsızlığı da belirten Yenitürk, hakemlerin ve karşılaştığımız diğer takım taraftarlarının Vanspor’a terör örgütünün takımı gibi görmemesi gerektiğini, artık Van’da yeni bir yapılanmanın olduğunu herkesin görmesi gerektiğini söyledi.

BAŞKANIN TERÖRE KARŞI MÜCADELESİ

Servet Yenitürk, HDP tarafından arandığını ve geçen görüşmeyle alakalı olarak, “madem ki bir kardeşlik düşünüyoruz, biz onlara da bu kardeşliğimizi sunalım. Geçen sene bir şampiyonluk yaşadık. Bu şehre coşku yaşattık. Buyursunlar gelsinler, 1 kişi de onlar yönetime versinler. Ama bizim önereceğimiz, ama iş adamı olsun ama sicili bozuk olmayan. Birini de onlar versinler. Esnaftan alalım. Ticaret odasından alalım. Sanayimizden alalım. Halkın içinden alalım. Taraftardan alalım. Normalde bizim yönetimimiz 6 kişiyken 11 yaptık. 11’den 15 yaptık. Amaç neydi. Şehri kucaklayıcı bir yönetim oluşturalım. Herkes elini taşın altına atsın. Biz bu amaçla onların yanına gittik. Bizlere karşı konuştukları tek şey şu,”başkan git Vanspor’un borcunu öde. Takımı getir bize teslim et.” “Bir dakika dedim. Hayır, bizi yanlış anladınız. Biz size gelmişiz, veriyorsanız 1 tane yönetime sizden birini alalım. Biz burada beraber kardeşçe çalışalım. Bu bölgeye barış getirelim. Onu düşünmüyorsanız, biz takımı size vermeye gelmedik. Borca gelirse, borç bizim değil sizindir. Sahte faturalarla yapmış olduğunuz borçların hesabını biz soruyoruz. Eğer atadığınız başkanınız yemişse, bunun hesabını siz soracaksınız. Eğer ki başkanınız getirmiş size vermişse, siz bir yerlere göndermişseniz bunun hesabını da biz savcılığa verdik biz soracağız.” “Öyle mi” dedi. “Evet” dedim.”Biz tamamen desteği çekiyoruz” dediler. “Sizin desteğinizi istemiyoruz” dedik. Siz bize borçlusunuz, biz size borçlu değiliz. Biz sizin isim sponsorluğunuzu yapmışız. 10 yıl, siz ne verdiniz, tesis. Kirasını veriyoruz. Bir otobüs vermişsiniz. 5,10 tane tesisi koruyacak personel vermişisiniz. Başka ne yardımı verdiniz bize? Sizin bize 50 milyon borcunuz var. Bunun hesabını ayrıyeten mahkemede sizden soracağız. Yapılan sahte faturalarla yapılanların da hesabını soracağız dedik. İsmini de bu saatten sonra değişiyorum logomu da değişiyorum dedim. “hadi buyur değişebiliyorsan” dedi. 1 haftada karar aldık. Olağanüstü kongre yaptık. İsmimizi de değiştirdik, logomuzu da değiştirdik. Kimseye eyvallahımız yoktur. Çünkü bizim alnımız açıktır, yanlış bir şey yapmıyoruz. Bu bölgeye birlik, kardeşlik, barış, coşku, spor, heyecan getirmek istiyoruz. Biz takıma bunun için gelmişiz. Derdimiz budur. Biz ne kimseye bu takımı teslim edeceğiz. Ne gençlerimizi onların kucağına atacağız. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar, gidebildiğimiz yere kadar şuanda kendi imkanlarımızla götürüyoruz. Yönetimimiz olarak ve şahsım olarak şuana kadar takımımıza 6,7 milyon katkı sağlamışız. Bu saatten sonra elbette ki gurur duyuyoruz. Bizlere destek, Vanspor’a destek istiyoruz. Bölgeye sahip çıkılsın istiyoruz. " Şeklinde konuştu.

Kolordu komutanıyla yaptığı görüşmede de Vanspor olarak terörle mücadele edildiğini de belirten Servet Yenitürk, Trabzon’un da bu konuda desteğinin önemine vurgu yaptı.

TRABZON'UN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Servet Yenitürk,”Trabzon’un da desteğini istiyoruz. Kardeş olarak, kardeş bölge olarak Trabzon gibi bir ilimize çok ihtiyacımız var. Biliyorsunuz, bizim hakemlerimizin bağlı olduğu bölge Trabzon bölgesidir. Yani Van’ı anlatmanızı istiyoruz. Van’da gerçekten, görünüşte seçime girdiğiniz zaman, parti olarak konuşmayalım. %60, %80 oy olarak görülüyordu ama öyle değildir. Kimisi korkudan, kimisi tehditten, kimisi çaresizliktendir. Oysa ki bu bölgede yaşayan insanımız Merttir, yiğittir, misafirperverdir. Canını iste canını verecek şekilde değerli kardeşlerimizdir. Bunlara sahip çıkıldığı zaman, ben inanıyorum bu bölge Türkiye’nin gözde bir ili olacak. Bizim spor sevgimiz budur. Bizim spora verdiğimiz değer budur. Sizlerden istediğimiz destek, Van’ı anlatmak, Vanspor’u anlatmak. Gerçekten kardeşliğimiz kenetlenmeli. Bizler de sizleri ziyaret edelim. Oraya da gelelim. Sık sık bizleri ziyaret edin. Yalnız bırakmayın. Bizlerin sizlere ihtiyacımız vardır. Bizim Türkiye’ye Türkiye’nin de bize ihtiyacı vardır. Burası Vanspor ama sadece Vanspor konuşamıyoruz. Bunları aşacağız İnşallah." dedi.

YENİ KURACAĞI YÖNETİM TEHDİTLERE TAKILDI!

Servet Yenitürk,"Mesela biz geçen sene devre başında olağan üstü kongre talep ettik. Yeni yönetim kurulumuzun tamamını iş adamlarından oluşturmuştuk. Tabi bir hata yaptık ve bunu kongre öncesi açığa çıkardık. Yeni yönetimimizde oluşacak 15 kişiden 10 kişisi yönetime girmedi. 1 kişi girmeseydi mazeret uydurabilirdi. Aradık, “beni mazur karşılayın” dediler. Oysa gönüllü girmek isteyen insanlardı. Sonra öğrendik ki işin altından yönetime girmek isteyenler aranarak, ”yönetime giriyorsun değil mi? Görüşürüz” denildi. Biz bunlara rağmen mücadele ediyoruz. Şimdi yönetimimizde kim var, normal memur arkadaşımız beğen eğitimi öğretmeni. Yani gönüllü gelmiş, fedakarlık için gelmiş. Şimdi yönetimimizde kim var? Kendi çapında iş adamlarımız. Fikret bey, ne yapacak ancak kendi yağıyla kavruluyor. Elinden ne gelirse katkı sağlamaya çalışıyor. Gönüllü olarak store açtı. Karşı HDP basını hemen algı başlattı. “aaa ticaret yapıyorlar. Girdi Vanspor’a onun için.” Yani storenin ticareti ne olacak? Bizim aylık giderimiz 1 milyon lira, storeden 1 ayda gelirimiz 10 bin lira. Yani bunlarla mücadele ediyoruz. Ama Allah’ın izniyle aşacağız. Bunu çok insanımıza anlattık. Van’a anlattık. Valimize anlattık. Kolordu komutanımıza anlattık. İş adamlarımıza anlatıyoruz. İnşallah devre arasında gidip İstanbul’da ne kadar Vanlı, doğulu varsa bunları anlatacağız. Bize para vermesinler, gelip yönetime girsinler. Gelsinler el birliği yapalım. Biz onlardan para istemiyoruz. Gelsinler burada dik dursunlar, bizle birlikte, beraber götürelim. Biz bunu istiyoruz onlardan. Bu bölge bizimdir. Sonuna kadar da mücadelesini vereceğiz." şeklinde konuştu.

BU MÜCADELENİN TEMELİNİ MURAT ZORLUOĞLU ATTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında düşüncelerini de aktaran Servet Yenitürk şu ifadeleri kullandı;

“Gerçekten bu bölgeye çok büyük emeği olmuştur. Biz buradan başkanımıza çok, çok teşekkür ediyoruz. Bu projeyi başlatan zaten sayın valim Murat Zorluoğlu’ydu o dönem. Bölgede bizleri ikna eden, bu bölgeyi proje olarak çözen, bizleri çağırıp ikna eden bizzat valimiz Murat Zorluoğlu’ydu. Kalbi buradadır. Gönlü buradadır. Biliyoruz, Trabzon kadar da Vanspor’u takip ediyor. Belki Trabzonlular diyecek ki,” niye bu kadar Vanspor’u destekliyor?” Yani belki imkan gelse bize destek bile sunacak. Ama tabi ki Trabzon’da Trabzonspor’u çok sevdiği için biraz böyle tutkun kalmış. Murat Zorluoğlu’nun Vanspor’u niye sevdiği, işte bunun için sevdiği, terörle mücadele için sevdiği. Bu bölgede bir hizmet yaptığını, bu bölgede bir şeyler yapabilmek için uğraştığını bildiği için. İnanıyorum, Trabzon halkı da bunu görür ve bilirse, en az Trabzon’a vereceği bir katkı varsa bir o kadar da Vanspor’a katkı vermesini Trabzon halkı isteyecek, Trabzonspor isteyecek. O yüzden biz buradan sayın valimize başarılar diliyoruz. Allah yardımcısı olsun.

Haber: Ali Çil
 

Editör: TE Bilişim