Trabzon'un Ortahisar ilçesi Pazarkapı mevki sahil bölgesini canlandıracak olan Avrasya Pazarı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 7.127 m2'lik alanda yapılan çalışmaları Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yerinde inceledi.

Burada açıklamada bulunan Başkan Zorluoğlu, '‘Avrasya Pazarı'nda Kuyumcu Kent ve yapılan muhteşem cami komple proje tamamlandığında burası cazibe merkezi olacak. Hemen yanı başımızda Ganita’ya Ekolojik Köprü sözümüzü de unutmadık. 1. Etapta Ganita-Faroz ikinci eetapta Faroz-Beşirli'yi yapıp bölgeyi elle gösterilen bir sahil düzenlemesine kavuşturacağız'' dedi.

Önümüzdeki yıl bitmesi planlanan Avrasya Pazarı'nın da sadece şehir için değil bölge için önemli bir merkez olduğunu belirten Zorluoğlu emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan 7.126 m2 alanda yapılan inşaat çalışması kapsamında 350 adet 8.20 m2’lik dükkanlar ile birlikte restoran, mutfak, depo, çay ocağı, revir, bebek batım, bay-bayan mescit, abdesthane, yönetim odası bay ve bayan engelli tuvaleti, sistem odası ve güvenlik odası yapılıyor.

350 İŞ YERİ OLACAK

Burada açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Yaklaşık 350 adet işyeri olacak. Kafeterya, çay ocağı, mescit, dinlenme odaları, idare odaları gibi teşkilatlı bir eser Trabzon’un tarihinde 1980’li yılların sonlarından itibaren hep varolan önce Rus pazarı ardından Avrasya pazarı bilinen bu önemli ticaret merkezini yeniden şehrimize kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buranın sözünü vermiştik. Bu bölgenin bütününü planladık. Avrasya pazarı ile birlikte kuyumcu kent, bilim merkezi, kent meydanı, dolmuşlar için uygun alanlar ve otoparklar olmak üzere bu alan şehir için yeni bir cazibe merkezi olacak. Şehir merkezindeki Meydan’dan sonra insanların ikinci yer olarak gelmek isteyecekleri bir alan olacak burası. Ganita tarafına ekolojik köprü sözümüz var” dedi.

EN CAZİP SAHİLLERİNDEN OLACAK

Zorluoğlu, “Ganita’dan Faroz’a, ikinci etapta Faroz’dan Beşirli’ye ve sonrasında Akçaabat’a kadar olan sahil alanını düzenleyeceğiz. Bölgenin en cazip sahillerinden sahip olacak. İlk etabını önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. Gasılhane bitti, orada itfaiye yapacağız. Kuyumcu kent inşaatı başlayacak. Devamında kent meydanı nasip olur inşallah. 2024 seçimlerinde siyasi partiler buradaki meydanda miting yaparlar. Çok emekle bu eserler ortaya çıkıyor. Kısa bir süre içinde temelini de atmış oluruz” diye konuştu.

ŞEHİR MERKEZİ İLE SAHİL BİRLEŞİYOR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu sözün fiilen hayata geçiriliyor olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Çünkü sizin iradeniz olmasa bu aşamaya gelemezdik. Pazarkapımız artık çok işlerli bir merkez haline geliyor. Başkanımızın kararlılığı ile beraber projeler hayata geçiyor. Şehrimizin en önemli ürettiği değerlerden kuyumculukla ilgili bir merkez oluşuyor. Tarihi Avrasya Pazarımız bu yerleşkede oluyor. Tüm bunlar bir taraftan şehir merkezi ile birleşirken bir taraftan sahildeki projemiz ile birleşiyor. Bu şehrin bir evladı olarak büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

MALİYETİ 30 MİLYON LİRA

Avrasya Pazarı Dernek Başkanı Muzaffer Beşinci ise, “30 Mart 2019’da verilen sözün gerçekleşmesinin ilk basamağıdır burası. Bu eseri neye gururla göreceğiz. Trabzon’a verilen en büyük hizmetlerden birisidir. 350 esnafı bir arada tutabilecek başka bir yer yoktu. Buranın maliyeti 30 milyon lira. 12 milyon lirasını hayırseverden sağladık. Esnafın katkılarıyla gerçekleşecek kalan kısmı. 10 yıl sonra burasını belediyemize yap işlet devret olarak devredeceğiz. Biz buranın daimi kiracısıyız” dedi.

CAMİ BİR SİLÜET OLUŞTURDU

Sinaner Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Sinaner, “Nasıl yıktıysak öyle de yapabiliriz diye bu meşakkatli yolda destek oluyoruz. Bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Cami bir silüet oluşturdu. Sayın başkanlarımıza bu alanı, caminin etrafının tasarımında caminin silüetinin bozmamak adına göstermiş oldukları gayretten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah etrafında oluşacak yapılar da hem Trabzon’un sosyal yaşamını değiştirecek hem de yeni bir silüeti oluşturacaktır” dedi.