Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, yönetim kurulu üyeleri muhtarları temsilen Kadir Sert, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, Sağlığı temsilen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdem Şen ve YEDAM ekibi ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Ortahisar Belediyesi ile Yeşilay’ın yapacağı ortak projeler, eğitim sunumları ve belediye personeline yapılacak bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin ilk adımı atıldı. Başkan Genç’de Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelesine destek vererek, “Ortahisar Belediyesi olarak biz her türlü desteği veririz. Trabzon’un en büyük salonları belediyemiz bünyesinde mevcuttur. Yapılacak olan her türlü eğitim ve sunumlarda salonumuzu kullanabilirsiniz. Ayrıca belediye olarak çocuk, yetişkin ve aile bireylerine yapacağınız her türlü ziyaret ve faaliyetlerde elimizden gelen desteği de göstermeye hazırız” dedi. 

START ORTAHİSAR BELEDİYESİNDE
Yeşilay Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, belediye başkanı Genç’e destekleri için teşekkür ederek, “Yerelde bağımlılıkla mücadele eğitimlerinde önleyici ve tedbir eğitim çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bu eğitimleriniz de belediye olarak sizden de destek almayı isteriz. Farkındalık oluşturarak belediye personeline eğitim çalışmasını yapabiliriz. Startı Ortahisar Belediyesi ile veririz. Belediye ekibine ve meclis üyelerine bağımlılık ile mücadele noktasında eğitim programı yaparak güzel bir farkındalık oluştururuz” diye konuştu.

ÇOCUKLAR TEKNOLOJİ DÜNYASINDA
Boz, çağın en büyük bağımlılığının teknoloji bağımlılığı olduğunu kaydederek, “İçinde bulunduğumuz çağda en büyük ve sorun olan bağımlılık teknoloji bağımlılığıdır. Teknoloji verimli kullanıldığı zaman çok faydalıdır. Maalesef çocuklarımız teknolojiyi amacı dışında kullanarak günün büyük bölümünü bilgisayar yada tablet başında geçiriyor. Çocuklarımız teknoloji dünyasında bizim dünyanızda değil. Onları yavaş yavaş kaybediyoruz.. Çocukların bu bağımlılığından kurtulması için yeteneklerine göre farklı spor veya sosyal aktivitelere yönlendirerek zamanını verimli geçirmesi adına belediyeden de destek alırız. Çocuklarımızı mutlaka kazanmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim