TAMEV (Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı), Trabzon’da üç kuşaktır süregelen resim geleneği örneklerini, 12-26 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenleyeceği bir sergiyle İstanbul sanat çevrelerinin beğenisine sunuyor.

MKM Beşiktaş Çağdaş Galerisi’nde “Yolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar III” adı altında sergilenecek olan eserler, Trabzon’un kültürel ve sanatsal değerlerini korumak, geliştirmek ve tanıtmak isteyen vakfın düzenlediği üçüncü sergi organizasyonu olma özelliğini taşıyor. Sergi, daha önce Şubat 2013’de 75 sanatçı 185 eserle  ve Aralık 2016’da 113 sanatçı 224 eserle  yine aynı mekânda izleyicileriyle buluşmuş ve büyük ilgi görmüştü.

160  değerli sanatçının  272  eserinin yer alacağı sergi için kapsamlı bir katalog da hazırlandı.

Merhum devlet adamı sayın Necmettin Karaduman’ın önderliğinde başlattığımız geleneksel hale gelen sergilerimizin üçüncüsünde; Trabzon’da sanatın tohumlarını eken önemli hocaların ve kendilerini kanıtlamış değerli sanatçılarımızın eserleri sergilenecek. Ayrıca, aramıza yeni katılan ve Türk sanatı içinde yerlerini alacaklarına inandığımız genç sanatçılarımızın eserleri de sergide yer alacak.  

“Yolu Trabzon’dan Geçen Sanatçılar III” Sergisi, Akatlar’da bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi içerisinde yer alan Beşiktaş Çağdaş Galerisi’nde, her gün  saat 10:30-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.