1 No’lu Erdoğdu Mahallesi Şelale Sokak’ta bulunan ve yapılan ek protokolle kamulaştırılmasına karar verilen 19 binadan 8’inin yıkımı Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile birlikte yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yaptıkları ek protokolle kamulaştırılan binaların yıkımlarının sürdürüldüğünü kaydetti. Trabzon’un hava koridorlarından biri olan Zağnos Vadisi’nde üçüncü etap olan tarihi Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesini kapsayan alanda rekreasyon çalışmalarının da büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, üçüncü etap düzenlemesinin bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesinin Kahramanmaraş Caddesi ile Sahil Caddesi arasında kalan 4.etabında kamulaştırmaların devam ettiğini belirterek “4. etapta bulunan 102 binadan 57’sinin istimlakleri yapılarak hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 20 milyon TL ödeme yapıldı” dedi.