Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta sağlık sisteminde yaşanan yoğunluk nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, 2 Ağustos’ta MHRS üzerinden randevu alan bin 45 kişinin muayeneye gelmediğini ifade ederek, randevuya gelemeyecek olan insanların iptal işlemi yapması gerektiğini hatırlattı. Hekimlerin randevu olmadan 5 bin 692 kişiyi muayene ettiğini de dile getiren Müdür Usta, hastanede yaşanan yoğunluğa ve hekim eksikliğine ilişkin açıklamalarda da bulundu.
 
Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, 2 Ağustos’ta MHRS üzerinden randevu alan bin 45 kişinin muayeneye gelmediğini açıkladı. Hekimlerin randevusu olmayan 5 bin 692 kişiye hekimlerin sağlık hizmeti verdiğini de ifade eden Müdür Usta, çeşitli tespitlerini paylaştı.  Müdür Usta, “MHRS üzerinden muayene randevusu alıp, muayeneye gelmeyen  bin 45 kişinin kullanmayacakları randevularını, randevu iptal mekanizmaları (182 nolu telefon hattı, mobil uygulamalar ve https://www.mhrs.gov.tr/ internet adresi) üzerinden iptal etmeleri, muayene randevusu alamayan diğer hastalara imkan oluşturması açısından önem arz etmektedir. Hekimlerimizce MHRS dışında da imkanlar ölçüsünde hasta muayenesi gerçekleştirilmektedir.  Ancak her hekimin bakabileceği sayının üzerinde hastayla muhatap edilmesinin mümkün olamayacağı da unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK HİZMETİ SÜRELERİ NEDEN UZUYOR?
Sağlık hizmetlerinde yaşanan durumlara ilişkin açıklamalarda bulunan Müdür Usta, “İçinde bulunduğumuz yaz aylarında her vatandaşımızın olduğu gibi, hekimlerimizin de izin kullanmaları normal olup, bundan dolayı randevu ve poliklinik sayılarında azalmaların olması normal bir süreçtir. İlimizde eksik olan hekim kadrolarına atama yapılması taleplerimiz Bakanlığımıza iletilmekle birlikte, Bakanlığımız imkanlar dahilinde tüm illerle birlikte ilimize de destek olma gayretindedir. İlimizde özellikle bu yaz olduğu şekliyle, artan nüfus sayısı ve vatandaşlarımızın daha büyük illerde yaptırmakta güçlük çektiği sağlık hizmeti ile ilgili iş ve işlemlerini daha kolay erişebilmesi nedeniyle ilimizde yaptırma talepleri, sunmamız gereken hizmetlerin sürelerinde uzamalara yol açabilmektedir.” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber TS