Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı (Tüp bebek) Op. Dr. Ufuk Yılmaz trabzon tüp bebek merkezi seçerken nelere dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmaya karar veren çiftlerin aklına gelen ilk sorulardan biri de ‘ Trabzon tüp bebek merkezi seçerken nelere dikkat etmeliyim’ oluyor.

Başarılı bir tüp bebek tedavi sürecinin önemli kriterlerinden biri olan doğru tedavi merkezini nasıl seçmeniz gerektiği hakkında bilgilendirmek istiyorum.

Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak günümüzün gelişen teknolojisi ile artık çok daha kolay ve ulaşılabilir hale geldi.  Tüp bebek yöntemi, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler için günümüzde uygulanan tedavi teknikleri arasında en başarılı çocuk sahibi olma yöntemidir.

Trabzon Tüp Bebek Merkezi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüp bebek tedavisi için en önemli kriterlerden bir tanesi; size uygun tüp bebek merkezi seçmektir.

Trabzon Tüp bebek Merkezi seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken ilk hususlar;

Tüp bebek merkezinin sağlık bakanlığından tüp bebek tedavisi uygulayabilir ruhsatının bulunması

Tüp bebek tedavisini uygulayacak doktorların da tüp bebek sertifikası sahibi olmasıdır.

 Op.Dr.Ufuk Yilmaz

Bu Soruyu Es Geçmeyin; Merkez Ne Zamandır Faaliyette?

Merkez seçerken yine bana göre önemli diğer bir nokta da “Merkezin ne kadar zamandır faaliyette olduğu, ekibin tecrübesi ve merkezin başarı oranı ne?” sorularına verilen cevaplardır.

Tüp bebek tedavisi aynı zamanda tecrübeli bir ekip çalışması gerektirir.

Ne kadar çok hasta görüyorsanız,

Ne kadar uzun süredir bu işle ilgileniyorsanız,

Bilimsel gelişmeleri ne kadar yakından takip ediyor ve uyguluyorsanız, tecrübeniz o kadar artar ve öngörülebilir kişiye özel durumları önceden tespit edebilirsiniz.

Böylece kişi için daha uygun tedavi protokolünü uygulayabilir ve tedavi sonucunun daha olumlu olmasını sağlayabilirsiniz. Tüp bebek Merkezi uzun süredir faaliyette ise zaten başarılı demektir. Çünkü başarılı olmayan bir merkez tercih edilmez ve varlığını sürdüremez.

Embriyoloji Laboratuarı Başarıda Önemli Role Sahip

Tüp bebek tedavilerinde embriyoloji laboratuvarı ve ekibi de çok önemli bir role sahiptir. Laboratuvarda son teknolojilerin kullanılıyor olması ve deneyimli embriyologların görev alması başarı şansını önemli oranda etkiler. Son yıllarda üreme tıbbında çok önemli çalışmalar ve birçok başarı artırıcı ek yöntemler geliştirilmiştir, geliştirilmeye de devam etmektedir. Tüp bebek merkezi yatırımlarının önemli kısmını laboratuvar bölümüne yapıyorsa ve başarı artırıcı yeni teknikleri uygulayabiliyorsa, hastaların böyle bir merkezi seçmeleri şüphesiz doğru bir tercih olacaktır.

Merkezin dondurulmuş embriyo transferiyle elde ettiği gebeliklerin oranı da önemli bir göstergedir. Dondurma ve çözme işlemlerindeki başarı laboratuvarın gücünü gösterir.

İşlemlerin Tek Bir Elden Çıkması

Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını değerlendirebilen, gerekli olduğunda ileri tetkik, araştırma ve operasyonları da kendi bünyesinde yapabilen bir merkezin seçimi; tedavi sırasında hastanın başka hastane veya birimlere yönlendirmek zorunda kalınmasını önler. Böylece işlemlerin hepsinin tek bir ekibin elinden çıkması, hem hasta-doktor arasındaki bağı güçlendirir hem de doktorun hastasının tedavisiyle ilgili tüm ayrıntıların farkında olarak tedaviyi daha iyi yönetmesini sağlar.

Bu Hataya Düşmeyin!

Sadece ismi çok duyulmuş, reklamını çokça gördüğünüz içinize sinmeyen bir doktor veya merkez seçmeyin… Daha önce tedavi olmuş hastaların önerileri tabi ki önemlidir, fakat unutmayınız hastaların tıbbi bilgisi elbette sınırlıdır. Tamamen kendi tecrübelerine göre fikir verirler. Bir hasta için uygun olan merkez diğer hastanın şartlarına göre uygun olmayabilir.

Tavsiyem; İlk Önce Size En Yakın Merkezden Araştırmaya Başlayın…

Sadece birisi önerdi diye zor şartlarda gidip ulaşabileceğiniz, sizi çok zorlayacak ve strese sokacak bir merkez seçmek doğru değildir. Unutmayın ki bu tedaviler sırasında ne kadar stresten uzak ve rahat olursanız başarı şansınız da bir o kadar artacaktır. O yüzden benim tavsiyem ilk önce size en yakın merkezden araştırmaya başlamanızdır. Eğer o merkezle ilgili bir olumsuz düşünceniz oluşursa sonrasında daha uzak merkezler araştırılabilir.

Yüz Yüze Görüşmeyi Önemseyin

İncelediğiniz ve aklınıza yatan merkezlerden birisi ile yüz yüze görüşmek için bir randevu alın. Hem tedavi süreci hem de merkez hakkındaki sorularınızı gerekirse yazılı olarak yanınızda götürün ve aklınızda var olan tüm sorularınızı sorun. Yüz yüze görüşmeden sonra kesin kararınızı verin. Telefon aracılığı veya sosyal medya üzerinden yapılan görüşmelerin yanıltıcı olabileceği unutmayın.

Trabzon tüp bebek merkezi arıyorsanız bölgenin ilk özel tüp bebek merkezi olan Medical Park Karadeniz Hastanesi Tüp Bebek Merkezimiz hakkında bilgi almak için web sayfamı ziyaret ediniz. TIKLAYIN  ( www.drufukyilmaz.com )

Medical Park Karadeniz Hastanesi Tüp Bebek Merkezi İletişim Bilgileri

Adres

Medical Park Karadeniz Hastanesi İnönü Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı No:190 - Trabzon

Telefon / Whatsapp

0 (541) 411 10 61