Doğu Karadeniz’de sonbaharla birlikte hava sıcaklıkları azaldı. Bölgede etkili olan yağmurla birlikte yüksek kesimli yaylalara dün akşam saatlerinde kar yağdı. Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Taşlı Yaylası, Maçka ilçesine bağlı Arnastal Yaylası ve Kadırga Yaylası'nda mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu. Yaylalarda karın yağdığını görenler, cep telefonu kameralarıyla bu anları görüntüledi.

Rize'de Kaçkar Dağları'ndaki Kavrun Yaylası'na gün batımını izlemek için yola çıkanlar, kar yağışıyla karşılaştı. Araçlarıyla karla kaplı yolda ilerleyen gruptakiler, mola verdikleri bölgede beyaz örtü üzerine yazı yazıp fotoğraf çekti.

Bayburt genelinde de dün etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Aydıntepe ilçesine bağlı Dumlu, Kavlatani Günbuldu köyleri ile 2 bin 400 rakımlı Soğanlı Dağı zirvesi ve bölgedeki yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.

KARS’TA SOĞUK HAVA SOBA YAKTIRDI

Kars’ta kafe işletmecisi Faruk Savaş, müşterilerinin üşüdüğünü görünce önce sobayı temizledi. Ardından yaklaşık 4 aydır yanmayan sobasını yeniden yakarak müşterilerinin ısınmasını sağladı.
Hava sıcaklığının aniden düşmesiyle caddeler boş kalırken, vatandaşlar ise sobası yanan iş yerine kendisini attı.

“ATEŞİN BAŞINDA ISINMAYA ÇALIŞIYORUM”

8 yıldır Kars’ta yaşadığını ifade eden Ali Şahin, “8 yıldır Kars’ta yaşıyorum. Bu yıl erken açtık ısınma sezonunu, sobalarımızı yaktık ısınıyoruz. Bu yıl sobaları açıp ısınmaya başladık diyebiliriz. Geçen hafta Ankara’daydım. Orada kısa kolla geziyordum, geldim burada ateşin başında ısınmaya çalışıyorum. Çok soğuk” dedi.

“SOBAYI YAKTIK”

Müşterilerinin isteği üzerine sobayı yaktıklarını ifade eden Serkan Alban, “Havalar da soğudu, malum gördüğünüz üzere ateşlerimizi de yaktık. İçeride müşterilerimizin talebi üzerine sobalarımızı da yaktık. Hava eksi dereceleri gördü. Hepinizi mekanımıza bekleriz” diye konuştu.
Öte yandan, kentte yağan yağmur ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir bir şekilde düştü. Kentte gece hava sıcaklığı eksi 5’i gördü. Soğuk havanın etkili olacağı öğrenildi.

Editör: Haber TS