Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Trabzon'a müjdeli haberi verdi. Trabzon Valiliği'nde düzenlenen İl Eğitim Toplantısı'na katılan Özer, şehirde eğitim sisteminin çok iyi bir seviyede olduğunu belirterek. Her geçen gün kalitenin de arttığını vurguladı. 

Özer, İl Eğitim Toplantısı'nda Trabzon için müjdeli bir haberde paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Trabzon'un eğitim konusunda Türkiye'de benzeri olmayan programları olduğuna değinerek, "Ben İl Milli Eğitim Müdürümüzü kutluyorum başarılı çalışmalarından dolayı. Bakanlığımızın Trabzon'da 2022 yılında 200 milyonluk eğitim yatırımı var. Yeni okulların yapılması ve onların donatılmasıyla ilgili. Bugünkü il değerlendirme toplantısında Trabzon'a 200 milyonluk yatırıma ilave olarak 350 milyon liralık ilave yatırım verme kararı aldık. Dolayısıyla Trabzon'daki 200 milyonluk yatırımımızı 550 milyon liraya çıkartıyoruz. Bu kapsamda ilk yapacağımız şey Trabzon'da doğal gaza erişimi bulunan 193 okulun doğal gaz dönüşümünü tamamlamak. Bu kapsamda 83 milyon liralık ödeneği Trabzon'a göndereceğiz" dedi.

Okul öncesi eğitim ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özer, "Trabzon'da 15 yeni anaokulu yaptırma kararı aldık. Trabzon'da ihtiyaç olan yerlerde uygun yerler tespit edilecek ve bu yerlere anaokulları yapılacak. Gerek anaokulları gerekse özel eğitim ihtiyacı olan yerlerde de özel eğitim anaokulları yapıyoruz. Bu ziyaretimizde de Trabzon'a 15 yeni anaokulu yapma kararı aldık, yatırım programımıza dahil ettik. Bu 15 anaokulunun merkez ilçelere dağılımı şu şekilde, Akçaabat'a 1 anaokulu, Araklı'ya 2 anaokulu, Arsin'e 1 anaokulu, Ortahisar'a 7 anaokulu ve 1 özel eğitim anaokulu, Vakfıkebir'e 1 özel eğitim anaokulu, Yomra'ya 1 anaokulu, Düzköy'e 1 anaokulu. Toplamda 15 yeni anaokulunu 2022 yılı içerisinde tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yandan bilim ve sanat konusunda da yatırımlar yapacaklarını belirten Özer, Trabzon'da ki bilim sanat merkezlernin sayısını 350'ye çıkaratackalarını belirtti.