Trabzon'daki Avrasya Üniversitesi'nin Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, bugün makamında önemli bir ismi ağırladı. Gürcistan temsilcisi Japaridze ile Türkiye-Gürcistan ilişkilerini konuşan devlet adamlarının yakın teması dikkat çekti.

İki ülkenin yakın ilişkiler içinde olması ve bu ilişkileri eğitim alanında en ileri seviyeye taşımak istediklerine vurgu yaptılar. Eğitimde gelişim için gerekli çalışmaları sürdüreceklerini söyleyen Yıldız ile Japaridze'nın görüşmesi uzun sürmedi.

Başkonsolos Japaridze, Avrasya Üniversitesi'nin bu bölgedeki önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Başkanı makamında ziyaret ederek üniversite hakkında detaylı bilgi aldığını ve bundan sonrası için yapılabilecekleri görüştüklerini açıkladı.

Ömer Yıldız ise, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutladıklarını, Gürcistan ve Türkiye'nin dostluk, ortaklık ve komşuluk üzerine bir bağa sahip olduğunu dile getirdi.

Yıldız, Gürcistan Başkonsolosu'nun üniversitede lisansüstü eğitim alması durumuna da değindi. Bu durumun üniversite için büyük bir onur olduğunu belirtirken, kendisine ziyareti için teşekkür etti. Görüşme sonunda Japaridze ve Yıldız birbirlerine plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim