İnşaatine 2014 yılında başlanan caminin çok yakında tamamlanması bekleniyor. Minaresi çelikten yapılan camii, Trabzon'da bir ilk olacak...

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde Çıtlaklı mahallesinde 2014 yılında yeni bir camii yapımına başlanmıştı. Cami inşaatında sona yaklaşıldı. Bölgede ilk olma özelliği taşıyacak çelik minareli camii bölge halkı tarafından ilgi görüyor.

Beşikdüzü Çıtlaklı mahallesinde kış döneminde 80 kişi yaşıyor. Bölgeye cami yapılması büyük ilgi gördü. Çelikten inşa edilen minarelerinde 2 şerefe ve 120 merdiven olacak. Çelik minareye paratoner ve alem takılıyor. Minareler vinç yardımıyla yerine monte ediliyor.

Yaklaşık 30 günde tamamlanması planlanan minarenin yapımı 30 gün sürecek. Bölgede bir ilk olma özelliğine sahip olan çelik minareler, doğal afetlerden etkilenmeyecek.

Çelik konsorsiyum minare, 5 ton ağırlığında ve 30 metre yüksekliğinde planlandı. Çelik minareler daha önce de camilerde uygulandı, fakat bu kadar ilgi görmemişti. Depremler sebebiyle, çelik minareye olan talep arttı.

Editör: TE Bilişim