Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, turizm paydaşlarının da katılımıyla turizm değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Vali Ustaoglu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Turizm İl Müdür V. Mustafa Asan, TÜRSAB’a bağlı turizm acenteler ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Trabzon'un güçlü bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, "Turizm alanında önemli çalışmalar yapılıyor. Trabzon ve bölgemiz turizm potansiyeli açısından oldukça yüksektir. Dolayısıyla bu alana yoğunlaşıp ilimizin ve ülkemizin bu potansiyelden en güzel şekilde yararlanmasını istiyoruz. Tüm paydaşlarımızla turizm sezonu önce bir araya gelip bir değerlendirme yapmak istedik. İlimiz için turizm hayati önem taşıyor. Malumunuz yaşadığımız pandemi süreci bunun önemini bir kez daha ortaya koydu. Turizmin gelişmesi vatandaşlarımızın ekonomik olarak iyileştirilmesinde en önemli unsurdur” dedi. Turizmin tek elden yönetilmesiyle ilgili kurulan Turizm Konseyi’ni hatırlatan Vali Ustaoğlu, “Bu konseyin yanında Bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu oluşturduk. Turizm Konseyi ile bu kurul birlikte hareket edecek. Turizmle ilgili farklı alanlarda lokal toplantılar gerçekleştirerek hangi alanlarda sıkıntılar varsa ona göre adım atacağız. Kamu olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Önümüzdeki süreci hep birlikte en güzel şekilde yöneterek turizmden en iyi şekilde istifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

Yaz sezonu öncesinde gerçekleştirilen bu önemli toplantıda turizm temsilcileri de hazırladıkları sunumlarla bilgilendirme ve yeni proje tanıtımları yaptı.

Editör: TE Bilişim