Uzungöl'deki imar palnı, imar mevzuatına ve şehircilik ilkelerine aykırı olması gerekçesiyle durduruldu. Açılan davadan 6'sı hakkında yürütmeyi durdurma kararı alındı. Uzungöl sakinleri haklarını gözeten ortak bir karara varılmasını istiyor.

Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plan mahkemeye taşındı. 2019 yılında hazırlanan ve daha sonra askıya alınan plan, 80'e yakın noktada parsel anlaşmazlığı sebebiyle durduruldu ve konu yargıya taşındı.

Trabzon İdare Mahkemesi'ne dava açan 30 kişi, planın durdurulmasını ve iptalini talep etti. Uzungöl sakinlerinin de aralarında bulunduğu itirazcıların davalarına karşı, turizmci İdris Akyüz, açılan bu davaların kendilerini daha çok hedefe yaklaştırdığını ifade etti.

Akyüz, "Asıl amaç küçük olan parsellerin bütünsel olarak kullanılmasını sağlamak iken maalesef karşımıza çıkan sonuç 40 hatta 80 ortaklı alanlar. Bu da gelecekte karşımıza çıkabilecek sorunların önünü açıyordu. Planı orada yaşayan insanlarla birlikte devletin de beklentilerini karşılayacak şekilde yerinde uygulanabilir bir plan olmasını talep ediyoruz. 56 yıldır imar planını bekliyoruz. Burada yaşayanların hassasiyetine dikkat ederek ortak bir çıkar ilişkisi kurulabilir." sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim